Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΓΠΣ Βόρειας Κυνουρίας | Θετική γνωμοδότηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

ΓΠΣ Βόρειας Κυνουρίας | Θετική γνωμοδότηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δ. Βόρειας Κυνουρίας, ΠΕ Αρκαδίας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην αρχή, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει επιφυλάξεις από την πλευρά της υπηρεσίας της Περιφέρειας, κάνοντας ειδική αναφορά σε ενστάσεις που υπάρχουν για θέματα που αφορούν υπάρχουν επιχειρήσεις, αλλά και για ιχθυοκαλλιέργειες. "Να γίνει μια ειδική αναφορά να εξεταστεί η δυνατότητα να χαρακτηριστεί ως μια περιοχή βιοτεχνικών χρήσεων χαμηλής και μέσης όχλησης".

Ο Πέτρος Τατούλης είπε ότι επείγει αυτή η έγκριση, ενώ υπογράμμισε ότι κινηθούν οι διαδικασίες να καλυφθούν οι ατέλειες που υπάρχουν για υπάρχουσες επιχειρήσεις, ενώ όλα αυτά πρέπει να θεραπευτούν και από τοπικά πολεοδομικά σχέδια.    

«Να δεσμευτεί η έκταση όχι μόνο να διατηρηθούν αλλά και να επεκταθούν μελλοντικά οι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις» είπε ο Γιώργος Δέδες, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κυμάνθηκε και ο Γιάννης Μπουντρούκας.

Τη διαφωνία του εξέφρασε ο Νίκος Γόντικας και είπε ότι χρειάζεται τροποποίηση που απαιτείται πολλά χρόνια. «Φτιασίδωμα αυτό που παρουσιάστηκε δεν παίρνει. Οι ανεμογεννητριάδες επιτρέπονται, η βιοτεχνία και δεν επιτρέπεται. Και για αυτό έχετε ευθύνες και ψηφίζουμε κατά».

Ο Θανάσης Πετράκος είπε ότι δεν συμφωνεί.

Θετικός ήταν ο κ. Τζεμπετζής, ενώ η Δήμητρα Λυμπεροπούλου ήταν επιφυλακτική με τη μελέτη, ειδικά επειδή υπάρχουν θέμα με τις ιχθυοκαλλιέργειες και είπε ότι θα ψηφίσει λευκό.

Ο Παναγιώτης Κάτσαρης είπε ότι «κάνετε μπαλώματα για να είναι όλοι ικανοποιημένοι και παραμένει ένα μπάχαλο. Είμαι κατά».

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...