Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σίταινα | Κραυγή αγωνίας για την σωτηρία του Πάρνωνα που εκπέμπει SOS

Σίταινα | Κραυγή αγωνίας για την σωτηρία του Πάρνωνα που εκπέμπει SOS
Κοινότητα Σίταινας-Δ.Βόρειας Κυνουρίας
 

Μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Δευτέρα 17/05/2021 και ώρα 19 00μμ, όπου αναγνώσθηκαν οι 2 επιστολές και έλαβε γνώση το Δημοτικό Συμβούλιο, για την κατάσταση SOS που εκπέμπει ο ΠΑΡΝΩΝΑΣ και για τις ζημιές στην Κοινότητα που χρονίζουν από 05/02/2019, σας παραθέτω τα εξής έγγραφα προς ενημέρωση όλων:

1. Απόφαση Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που εκδόθηκε με Αρ.Πρωτ.910-07/02/2019 (ΑΔΑ:ΨΘΙΨ46ΜΚ6Π-00Τ).
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κοινότητα Σίταινας με καταληκτική ημερομηνία 06/05/2019.
Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής αυτόματα, λήγει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 

2. Η επιστολή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με Αρ.Πρωτ.5120 23/04/2021 προς την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ όπου αναφέρεται η επιδείνωση της κατάστασης των ζημιών και ζητείται η Παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η συνδρομή της για την αποκατάσταση των ζημιών.

 

3. Τεχνική έκθεση-Περιγραφή Έργου 3 σημείων που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στις 24/10/2019.

4. Προυπολογισμός Έργου
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΑΙΝΑΣ
Με ημερομηνία 10/10/2019.
 

Η ενημέρωση αυτή θεωρείται επιβεβλημένη, για την σωστή και μόνο ενημέρωση όλων των κατοίκων της Κοινότητας Σίταινας.

Δεν εμπεριέχει κανενός είδους μομφής προς τον οποιοδήποτε, για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν μετά την πάροδο περίπου 2 χρόνων και 3 μηνών.
Επισημαίνει και καταγράφει πως
μια καθυστερημένη αντίδραση από την εκδήλωση του φυσικού και καταστροφικού συμβάντος, για την καταγραφή και την μελέτη, μετά την πάροδο της καταληκτικής ημερομηνίας, της ευκαιρίας που δίδεται με την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και της άμεσης παρέμβασης, μπορεί να αποβεί τόσο χρονοβόρα.
Το αποτέλεσμα της καθυστέρησης με την Καταγραφή και την μελέτη των ζημιών μετά την πάροδο λήξης της προθεσμίας στις 06/05/2019,είναι 5 μήνες.
 

Εύχομαι όπως είπα και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/05/2021 στην πολιτική λύση πλέον του θέματος,όπως και στην σωτηρία του Πάρνωνα που εκπέμπει SOS.

Κάποια στιγμή, ειδικά στην Κύρηξη Περιοχών σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και στο θεσμικό και νομικό πλαίσιο που τις διέπει αυτές, θα πρέπει να προβληματίσει πολύ σοβαρά την Κυβέρνηση.
Η Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα καθιερώθηκε θεσμικά στην Ελλάδα το 1955 και αποβλέπει στην προστασία των ατόμων, των ομάδων ή κοινοτήτων από φυσικές ή ανθροπωγενείς καταστροφές ταχείας ή βραδείας εξέλιξης. Οι καταστροφές μπορεί να είναι τεχνολογικές, βιολογικές, χημικές ή πυρηνικές και άλλου είδους που μπορεί να προκληθούν κατά τη διάρκεια ειρηνικής περιόδου, προκαλώντας καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Πολλά πρέπει να αλλάξουν γιατί παρατηρείται γενικά και υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, όπου τα προβλήματα αντί να επιλύονται, χρονίζουν και διογκώνονται και επιτέλους έχει έρθει η στιγμή να εναρμονιστούμε με ότι ισχύει παγκοσμίως.
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/05/2021 για όποιον θέλει και ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει είναι ολόκληρη και στο Κανάλι του You Tube του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
 

Πέτρος Ι Αλοίμονος

Πρόεδρος Κοινότητας Σίταινας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...