Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Κυνήγι των μανιταριών και της τρούφας», Τσακώνικη Παράδοση και Γαστρονομικές Εμπειρίες στην Κυνουρία (εικόνες)

«Κυνήγι των μανιταριών και της τρούφας», Τσακώνικη Παράδοση και Γαστρονομικές Εμπειρίες στην Κυνουρία (εικόνες)

Ολοήμερη Εκδήλωση Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων στην Βόρεια Κυνουρία-Αρκαδία

Την  Κυριακή 30 Μαΐου ο Σύλλογός μας ‘Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας’’,  διοργάνωσε στη Βόρεια Κυνουρία, μία μοναδική ολοήμερη εξόρμηση με θέμα τις εναλλακτικές μορφές του τουρισμού.  Η μοναδική αυτή δράση, η οποία έγινε στην περιοχή μας για πρώτη φορά, δεν θα μπορούσε να είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς την απλόχερη βοήθεια όλων των φορέων και των συνεργατών μας. Έτσι θα θέλαμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα προσέφεραν για την πραγματοποίηση αυτών των δράσεων!!

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η συσπείρωση μεταξύ των φορέων και η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής  (π.χ σε τουριστικά γραφεία κ.α), μέσω των εναλλακτικών δράσεων που θα προσφέρονται από εδώ και στο εξής στον τόπο μας.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιελάμβανε τοξοβολία (Κοιν.Σ. Επ. 5εντε),  πεζοπορία  (Explore Peloponnese), το « κυνήγι των μανιταριών και της τρούφας » (Fungi Hellas), πρόγραμμα ευεξίας όπως την yoga  (Ειρήνη Εμμανουηλίδου), ασκήσεις περπατώντας στην φύση όπως την ‘’εμπειρία αφύπνισης των αισθήσεων’’ (Αγγελική Παπαδάτου),  την Τσακώνικη Παράδοση (Ελένη Μάνου) και Γαστρονομικές Εμπειρίες & Μαθήματα Μαγειρικής από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο της Σίταινας σε συνεργασία με την κ. Μαρία Μοναστηριώτη (Mamas  flavors).

Το πρόγραμμα συμπεριέλαβε το βουνό και την θάλασσα, αφού οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με έναρξη στο πανέμορφο Παράλιο Άστρος, συνέχισαν στον γραφικό Πλάτανο και κατέληξαν σε ένα από τα μαγικά χωριά της Τσακωνιάς, την Σίταινα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο της Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργο Καμπύλη, όπως και τους Αντιδημάρχους τον κ. Γιώργο Γαρδικιώτη, τον κ. Δημητρή Κατσή και τον κ. Γιάννη Σαμπράκο υπεύθυνο Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 

Επίσης, να ευχαριστήσουμε και το ‘’άλλο μας μισό’’, την ‘’Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων της  Νότιας Κυνουρίας’’ και τον πρόεδρό της Ανέστη Βασιλειάδη, για τη στήριξη και συμπαράσταση τους καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε την ιδιαίτερη φιλοξενία των Προέδρων της Σίταινας, κ. Αλοίμονου Πέτρου και του Πλάτανου, κ. Αντωνίου Θανάση οι οποίοι είχαν κάνει ιδιαίτερες προετοιμασίες για την εκδήλωση αυτή. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!!

Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από συνεργασίες, επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά, η Κυνουρία και η Αρκαδία μας σύντομα θα ανέλθουν στο επίπεδο που τους αξίζει!!

Αυτό ήταν μία αρχή για εμάς, ένα πιλοτικό “fam trip” το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. « The best is yet to come» (τα καλύτερα έρχονται…) τονίζει η πρόεδρος κ. Βίβιαν Μανωλέσου , «διότι από εδώ και στο εξής η Ένωσή μας έχει σκοπό με τέτοιες πρωτοβουλίες να αναδείξει όλες τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας. 

Φεύγοντας υποσχέθηκε ο ένας στον άλλον ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για την ανάδειξη της περιοχής και έφυγαν όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να έχουμε πολλές επιτυχίες.

Εις το επανιδείν,

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας

‘’Ξένιος Κύνουρος’’

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...