Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράλιο Άστρος | Υποθαλάσσιος φωτισμός θα τοποθετηθεί στο λιμάνι!

Παράλιο Άστρος | Υποθαλάσσιος φωτισμός θα τοποθετηθεί στο λιμάνι!

Με απόφαση του Προέδρου ΕΔΠ του Τ.Π. CLLD/LEADER Ανατολικής Πελοποννήσου - Απόθεμα Βιόσφαιρας Και Επιχειρηματικές Ζώνες Καινοτομίας εντάχθηκε η πράξη «Προμήθεια και τοποθέτηση υποθαλάσσιου φωτισμού Λιμένα Παραλίου Άστρους» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεσή της ανέρχεται στο ποσό των 192.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.. Δικαιούχος είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Βόρειας Κυνουρίας.

Η πράξη αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία υποβρυχίων προβολέων LED (Light Emitting Diode – Δίοδος Εκπομπής Φωτός) εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους. Οι υποβρύχιοι προβολείς θα έχουν ηλεκτρική ισχύ 200W, απόδοση 170Lm/W, θερμοκρασία χρώματος 5000οΚ και χρόνο ζωής τουλάχιστον 50.000 ώρες στο τέλος των οποίων η ισχύς φωτεινότητας αυτών δεν θα έχει υποβαθμιστεί πλέον του 10%.

Η προμήθεια και τοποθέτηση των υποβρυχίων προβολέων LED, πέραν της αισθητικής αναβάθμισης και του καλλωπισμού του λιμανιού, θα διευκολύνει την Ναυσιπλοΐα των εισπλεόντων/εκπλεόντων σκαφών, με αποτέλεσμα τον εύρυθμο και ασφαλή κατάπλου, την πρόσδεση, την παραμονή και τον απόπλου των σκαφών Η καινοτομία της πράξης έγκειται στο γεγονός πως με την προμήθεια και τοποθέτηση των υποβρυχίων προβολέων LED, ο λιμένας του Παραλίου Άστρους θα συγκαταλέγεται στους μοναδικούς λιμένες της Ανατολικής Πελοποννήσου που θα διαθέτει σύστημα υποθαλάσσιού φωτισμού.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την ένταξη της πράξης συνεχίζουμε με ακόμη ένα έργο πνοής όπου πέρα από την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση θα ενισχύσει την τουριστική μας θέση και την τοπική οικονομία. Για άλλη μια φορά ως Δημοτική Αρχή προχωράμε σε έργο αιχμής με την υλοποίηση του πρωτοποριακού υποθαλάσσιου φωτισμού. Στόχος του έργου είναι να συμβάλλει στην βελτίωση της εικόνας του λιμανιού Παραλίου Άστρους και στην προσέλκυση τουριστικών σκαφών. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».  

Συνημμένα αρχεία: 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...