Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σωματείο Εργαζομένων: "Δεν θα δεχθούμε καμία απόλυση στη διαχείριση απορριμμάτων της Βόρειας Κυνουρίας"

Σωματείο Εργαζομένων: "Δεν θα δεχθούμε καμία απόλυση στη διαχείριση απορριμμάτων της Βόρειας Κυνουρίας"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σωματείο μας την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022 συναντήθηκε με τον δήμαρχο Β. Κυνουριας, για τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τη διαχείριση απορριμμάτων στο χώρο του Δήμου που έχει παραχωρηθεί σε εργολάβο.

Έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως μηχανήματα χωρίς συντήρηση με κίνδυνο δημιουργίας κι αλλού εργατικού δυστυχήματος, έλλειψης προσωπικού, ανάγκης διενέργειας απεντομωσης - μυοκτονιας, ένσημα που δεν έχουν καταχωρηθεί, κα.

Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο εργολάβο για να λυθούν τα παραπάνω.

Επίσης θέσαμε το θέμα ότι δεν θα δεχθούμε καμία απόλυση εργαζόμενου σήμερα, αλλά χρειάζεται και ενίσχυση με νέους και όχι εντατικοποίηση με δουλειά το Σάββατο ή και υπερωρίες. Διεκδικούμε από το Δήμο Β. Κυνουρίας την συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων στο χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων και μετά το τέλος των συμβατικών υποχρεώσεων του συγκεκριμένου εργολάβου και να σταματήσουν διάφοροι να εκβιάζουν εργαζόμενους να μην διεκδικούν, με αντάλλαγμα την παράταση της εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο έχουν δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια πολύ σκληρά και σε πολύ δύσκολες συνθήκες και δικαιούνται να συνεχίσουν να δουλεύουν με ευθύνη του Δήμου στο χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τέλος επισημάναμε ότι οι ποσότητες υπολείμματος που πρέπει να μεταφερθούν είναι πολύ μεγάλες και θα πρέπει ο Δήμος να μεριμνήσει ότι πράγματι θα γίνει η μεταφορά τους σωστά και όπως προδιαγράφεται στη σύμβαση, γιατί τώρα έχουμε καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες είναι υψηλές με κινδύνους ανάφλεξης να υπάρχουν και να πρέπει έγκαιρα να αντιμετωπίζονται με τα κατάλληλα μέσα, που πρέπει να είναι διαθέσιμα.

Τρίπολη 05/07/2022

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...