Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαντάς σε Καμπύλη: "Μην αναρωτιέσαι γιατί στο Παράλιο Αστρος σου γυρίζουν την πλάτη και δεν περιμένουν πλέον τίποτα από αυτή τη Δημοτική αρχή"

Μαντάς σε Καμπύλη: "Μην αναρωτιέσαι γιατί στο Παράλιο Αστρος σου γυρίζουν την πλάτη και δεν περιμένουν πλέον τίποτα από αυτή τη Δημοτική αρχή"

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου,  ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, αφού πανηγύρισε για τη δημοσίευση στο ΦΕΚ μιας απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που τροποποιεί τη ζώνη Λιμένα, ανακοινώνει με βαρύ λόγο πως «Μας αφήνει πίσω» επειδή διαφωνούμε, απέχουμε και δε θέλουμε να προχωρήσει μπροστά ο τόπος…

Η απάντηση μας είμαι ξεκάθαρη. 

Μπορεί οι διορισμένοι επικοινωνιολόγοι να τον συμβουλεύουν να πανηγυρίζει για το τίποτα και να δημιουργεί επιτυχίες εκεί που δεν υπάρχουν, αλλά αυτό είναι αδιάφορο και για τους δημότες και για εμάς. Γιατί με το τίποτα, δεν μπορείς να δημιουργείς success stories.  Και από το 2019 μέχρι σήμερα, έχουμε το Δήμαρχο του τίποτα.

Δεν αφήνεις πίσω κύριε Καμπύλη όσους διαφωνούν , καταψηφίζουν ή απέχουν. Δεν αφήνεις πίσω σου εμάς.  Σταμάτα να ατενίζεις όπως λες συνέχεια μπροστά και κοίτα για λίγο να δεις τί αφήνεις εσύ πίσω σου σε αυτό το Δήμο, τώρα που τελειώνει η Δημοτική σου θητεία.

Δυστυχώς για τους δημότες και για σένα, αφήνεις πίσω σου:

  • Διπλάσια δημοτικά τέλη σε κάθε τετραγωνικό μέτρο του Δήμου μας.
  • 2.200.000€ απευθείας αναθέσεις σε τρία χρόνια θητείας μέχρι σήμερα.
  • Έναν αναπτυξιακό οργανισμό που κάποτε ετοίμασες για να φέρεις την ανάπτυξη, αλλά έμεινε κάπου στην αλληλογραφία με τις παράνομες αποφάσεις σου.
  • Πλήρη υποκατάσταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου από την Πάρνωνας ΑΕ, με πλήθος προγραμματικών συμβάσεων, που κάποτε κατηγορούσες ως προκλητικές και παράνομες.
  • Έργα που παρέλαβες με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και δεν τα εκτέλεσες . Τρία χρόνια για να κάνεις τις διαδικασίες δημοπράτησης, είναι πολλά. Πάρα πολλά.
  • Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που συνειδητά και από επιλογή, απαξιώνεις και καθυστερείς.
  • Μια Δημοτική αρχή που δίνει την εικόνα τοπίου μάχης, με τους αντιδημαρχους και τα στελέχη σου να σε κατηγορούν ανοικτά πλέον σε συζητήσεις για ανικανότητα και απραξία. Ένα Δήμο που διοικείται από το στενό σου περιβάλλον (αυλή λέγεται) και ειδικούς συνεργάτες, αμφιβόλου ικανότητας να παρέχουν τίποτε άλλο εκτός από γραμματειακή υποστήριξη.
  • Προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων που δεν είναι διαχείριση. Ο χώρος έχει γεμίσει σκουπίδια και οι εργαζόμενοι δε δουλεύουν αφού είναι απλήρωτοι. Κατάφερες να ξαναφτιάξεις τη χωματερή που αποκαταστήσαμε. Εμείς περιμένουμε τα στοιχεία που μας λές ότι έχεις για το υπόλειμμα που έχεις απομακρύνει και με αυτόν το τρόπο πληρώνεις τον εργολάβο. Τα περιμένουμε με την αγωνία μη μας προλάβει καμιά πυρκαγιά.
  • Απολογισμούς πεπραγμένων των ετών 2020 και 2021 που δεν έκανες ποτέ. Σου θυμίζουμε αυτά που έλεγες κάποτε….

Είναι πολλά αυτά που θα δεις και θα ντραπείς, αν γυρίσεις λίγο να δεις πίσω από την πλάτη σου. Με αφορμή όμως τη χερσαία ζώνη του Λιμανιού του Παραλίου Αστρους, ας περιοριστούμε στο τί θα δεις μόνο στο Παράλιο Αστρος τα τρία τελευταία χρόνια. Για τον υπόλοιπο Δήμο, εδώ είμαστε να τα πούμε ξανά.

Στο Παράλιο Αστρος, θα δείς:

  • Την απαξίωση στη λειτουργία, την προβολή και την αξιοποίηση μιας θαυμάσιας λιμενικής εγκατάστασης που παρέλαβες και δεν ξέρεις τι να την κάνεις. Αν νομίζεις ότι περιμένει την εγκατάσταση του … υποθαλάσσιου φωτισμού με 162000€, τότε το μόνο που μένει είναι …….να προχωρήσεις στην απευθείας ανάθεση…
  • Την ανικανότητα στην υλοποίηση του έργου του νέου δικτύου ύδρευσης, που συνοδεύεται με φθηνές δικαιολογίες και απόκρυψη στοιχείων από τη ΔΕΥΑ. Ο εργολάβος έχει εγκαταλείψει το έργο ή όχι; Τί σημαίνει αυτό για τη ΔΕΥΑ; Τί θα γίνει με τα χρήματα του ΕΣΠΑ; Ένας μικρός παραλληλισμός με την έκβαση της υπόθεσης του έργου του Λιμανιού δεν πρέπει να γίνει; Ποιος άραγε θα ευθύνεται τώρα για την απένταξη του ήδη κόκκινου έργου που έρχεται; Και επιτέλους πότε θα αποκατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης του Παραλίου Αστρους;
  • Ένα κτήριο του ΟΤΕ χωρίς χρήση να στέκεται στην είσοδο της Κεντρικής Πλατείας. Για αυτό το κτήριο εμείς δώσαμε μάχες με τον ΟΤΕ και τις κερδίσαμε. Θα το κατεδαφίσετε επιτέλους, για να αποδώσετε τον πολύτιμο ανοικτό χώρο στους δημότες ή θα το αξιοποιήσετε όπως έχετε στο παρελθόν ανακοινώσει για μουσειακή χρήση; Τί να έγινε άραγε με εκείνους τους πόρους του Τρίτση; Κάντε κάτι όμως, γιατί το κτήριο σιγά σιγά αποκτά στοιχεία επικινδυνότητας για τους περαστικούς.
  • Έναν παραλιακό δρόμο στην οδό Καλλίτση που περιμένει τρία χρόνια τους ιδιώτες μηχανικούς που φέρατε από μακριά, (με απευθείας ανάθεση εννοείται) να προχωρήσουν τη διαδικασία υλοποίησης του έργου ανάπλασης για το οποίο σας είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Πληρώσαμε, ξαναπληρώσαμε υπηρεσίες και μελέτες, και συνεχίζουμε να περιμένουμε. Τρία χρόνια πέρασαν.
  • Θα δείς Πύργους Ναυαγοσωστών. Πάλι πύργους Ναυαγοσωστών. Πολλούς πύργους ναυαγοσωστών. Καλοπληρωμένους πύργους, όχι ότι κι ότι….
  • Θα δεις τις παραλίες βρώμικες και γεμάτες φύκια και χορτάρια. Χθες εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές για να ανατεθεί εκ νέου (απευθείας εννοείται) ο καθαρισμός με το μηχάνημα του δήμου. Χθες…. 21 Ιουλίου…
  • Θα δεις τους ευκαλύπτους στον Χάνδακα (τα επικείμενα που καταγράφεις με θριαμβολογίες) να είναι κουρεμένοι σαν να έπεσε Βόμβα. Τί άραγε να έγινε; Έκοβαν τη θέα σε κανέναν ή πρόκειται για υλοτομία για τον επικείμενο βαρύ χειμώνα; Πότε θα γίνει η δημοπρασία για την ξυλεία που αφαιρέθηκε;
  • Θα δεις τις πρωτοβουλίες μας για διαλογή στην πηγή απορριμμάτων να καρκινοβατούν και να απαξιώνονται.
  • Θα δεις τους προβλεπόμενους δρόμους του σχεδίου Πόλης (που στελέχη σου δήλωναν ότι θα ανοίξουν σε έξι μήνες) κλειστούς από την εμμονή σας να μην ακολουθήσετε τις διαδικασίες που σας υποδείξαμε στα συλλογικά όργανα που συμμετέχουμε.
  • Θα δεις του δρόμους σε άθλια κατάσταση. Η εργολαβία με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΜΕΔΙ του 2019, περιμένει ακόμα ή μας άφησε χρόνους; Για πόσο θα την τεντώνεις και για πόσο θα πληρώνουν οι Δημότες αναθεωρήσεις; Δυστυχώς, είμαστε πλέον βέβαιοι ότι περιμένεις να την εκτελέσεις προεκλογικά, ελπίζοντας στην συνάρτηση ασφάλτου με ψήφους… .Δυστυχώς για εσένα και για τον Δήμο ….
  • Θα δείς την ίδια στιγμή που όλοι οι παραδοσιακοί τουριστικοί προορισμοί είναι ασφυκτικά γεμάτοι, εμείς να διανύουμε τη χειρότερη από άποψη αγοράς τουριστική σεζόν των τελευταίων ετών. Αναρωτήθηκες γιατί ο covid-19  μας επηρεάζει εδώ περισσότερο από ότι αλλού;
  • Θα δεις την απόλυτη πολιτιστική ένδεια, το απόλυτο κενό στην οργάνωση εκδηλώσεων (και σε ποσότητα και σε ποιότητα)
  • Θα δεις τα καταστήματα να στενάζουν από τις εμμονές σας να μην προχωρήσετε την τροποποίηση του Π.Δ. για τη μουσική, που έχουμε στείλει στο ΥΠΕΚΑ από το 2017. Τότε είχες ψηφήσει την τροποποίηση…. Θα δεις να κλείνουν τη μουσική καταστήματα που δεν ενοχλούν κανένα, επειδή είτε δεν πέρασε κάποιος αντιδήμαρχος να τους ειδοποιήσει ότι έρχεται ο έλεγχος, είτε επειδή κάποιοι γνωστοί άγνωστοι τους έχουν βάλει στο μάτι. Το απόλυτο μπάχαλο.

Όλα τα παραπάνω μπορεί και να μην τα δεις, αν δε θέλεις. Τότε όμως μην αναρωτιέσαι γιατί οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στο Παράλιο Αστρος σου γυρίζουν την πλάτη και δεν περιμένουν πλέον τίποτα από αυτή τη Δημοτική αρχή. Γιατί αυτοί τα βλέπουν, όπως τα βλέπουν και όλοι οι δημότες.

Κόψε λίγο το ρυθμό που βαδίζεις μπροστά και λύνεις τα προβλήματα…..  Σε καλούμε να αναρωτηθείς μήπως τα προβλήματα που δημιουργείς θα είναι πλέον πολύ δύσκολο να επιλυθούν από την επόμενη δημοτική αρχή. 

Αστρος 22/7/2022

Παναγιώτης Μαντάς

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 11:57 Σύνδεσμος σχολίου

    09:04 για το έργο του Μαντά, που εσύ λές μηδενικό, επέτερεψε να έχουμε την αντίθετη άποψη. Ζείς στη Βόρεια Κυνουρία; Μάλλον όχι. Από κάπου θα τα άκουσες, γιατί εδώ όλοι ξέρουν τί εχει κάνει ο Μαντάς στο Δήμο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 09:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Μιλάει ο.....Μαντάς του μηδενικού έργου στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ....Κύριε τέως Δήμαρχε Αστρους κι όχι Βόρειας Κυνουρίας .....πάψε να προκαλείς τους Δημότες ....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 19:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Και λίγα του χώνεις Μαντά. Ο Καμπύλης ειναι μόνο για εσπερινούς, φωτογραφίες και πανυγήρια. Τεράστια αποτυχία για αυτούς που τον στήριξαν.

  • Καρτσιωτης
    Καρτσιωτης Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 15:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Δάσκαλε που διδασκες, ο ένας αποτυχημένος τα λέει στον άλλο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 14:49 Σύνδεσμος σχολίου

    ωχ... αρχισαν τα όργανα. Βλέπω να καταιβαίνει εσπευσμένα για διακοπές ο κοντοζαμάνης.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 12:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Πόσο δίκιο έχετε.... Δεν έχει κάνει τίποτα για τον τόπο του, δεν έχει βοηθήσει τα νέα παιδιά.... Τόσα χρόνια ψηφίζω και δεν έχω δει τίποτα..... Μονό χάρες στα δικά του άτομα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...