Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κορακοβούνι | Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου (vd)

Κορακοβούνι | Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου (vd)

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουλίου, στην πλατεία της Κοινότητας Κορακοβουνίου, η ομιλία της Ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου με θέμα το 1821.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης ο οποίος ευχαρίστησε την κα. Ευθυμίου για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση και την τεράστια συμβολή της στην ενίσχυση της εθνικής μας ταυτότητα, καθώς και για την συμμετοχή της στην επετειακή έκδοση που προετοιμάζει ο Δήμος μας για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Β’ Εθνοσυνέλευση. Επιπλέον προσκάλεσε επίσημα την κα Ευθυμίου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη χρονιά.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κορακοβουνίου κ. Στέλιος Ρουμπής, καλωσόρισε με τη σειρά του την ιστορικό κα. Ευθυμίου και την ευχαρίστησε για την παρουσία της, προσμένοντας από την ομιλία της να εμπλουτιστούν οι γνώσεις των κατοίκων για τους αγώνες των προγόνων μας.

Η κα Ιωάννα Τετώρου ως εκπρόσωπος του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Κορακοβουνίου ευχαρίστησε την κα. Ευθυμίου, τον Δήμο και όλους όσους συνετέλεσαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ανέφερε πως είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους δημότες να ακούσουν από κοντά την ιστορικό να ξεδιπλώνει όλα τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Επεσήμανε ότι υπάρχει μια ανάγκη επαναπροσέγγισης πιο ειλικρινή, πιο ώριμη και η κα. Ευθυμίου είναι η καταλληλότερη για αυτό.

Η κ. Ευθυμίου ξεκίνησε την ομιλία της με μια ιστορική αναδρομή στην Επανάσταση του 1821. Επισήμανε την ιστορικότητα της περιοχής κατά την επαναστατική περίοδο. Η Επανάσταση του 1821 έστησε το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που μέχρι σήμερα ακολουθούμε. Με γλαφυρό τρόπο για δύο ώρες περίπου περιέγραφε τα γεγονότα στο κοινό το οποίο την αντάμειψε στο τέλος της εκδήλωσης με το δυνατό και ζεστό χειροκρότημά του.

Το πρωί της ίδιας ημέρας η κα Ευθυμίου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο και εν συνεχεία επισκέφτηκαν από κοινού την πλατεία Καρυτσιώτη και τον Χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας την καταξιωμένη ιστορικό κα Μαρία Ευθυμίου. Μέσα από τις ομιλίες της προσεγγίζει όλες τις πτυχές των ιστορικών γεγονότων και κρατάει αμείωτη την προσοχή του κοινού. Την ευχαριστώ θερμά για την παρουσία της και τη συμμετοχή της στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας. Με χαρά την περιμένουμε να μας τιμήσει και στις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 χρόνων της Β΄ Εθνοσυνέλευσης».

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 12:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Η καλή αυτή καθηγήτρια έχει θεματακι με τον Κολοκοτρώνη. Δεν μας είπε επίσης γιατί οι Έλληνες είναι "παραπονιαριδες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...