Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άγιος Ιωάννης Κυνουρίας | Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κύρου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Γεράσιμου Πρωτόπαπα (εικόνες)

Άγιος Ιωάννης Κυνουρίας | Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κύρου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Γεράσιμου Πρωτόπαπα (εικόνες)

Το Σάββατο 20 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Ιωάννη Κυνουρίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κύρου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Γεράσιμου Πρωτόπαπα.

Το μνημόσυνο τελέστηκε Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου. Επίσης συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος Ντούλιας και πλήθος ιερέων της περιοχής.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Πατριάρχη από τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Γεώργιο Καμπύλη.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου με τίτλο «Γεράσιμος Πρωτόπαπας - Πατριάρχης Ιεροσολύμων (1839 – 1897)»

Τον συντονισμό και την παρουσίαση του βιβλίου είχε ο κ. Στράτης Δαλιάνης, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Άστρους.  

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

  1. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος
  2. Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος Ντούλιας
  3. Αρχαιολόγος – Ιστορικός κα Σμαράγδη Αρβανίτη
  4. Αρχαιολόγος κα Ευαγγελία Χατζηφώτη

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, περιέγραψε την αφορμή με την οποία ξεκίνησε να αναζητά ποιος ήταν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Γεράσιμος και πως στην πορεία μελέτησε τον βίο ενός τόσο σπουδαίου ανθρώπου.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε με εκκλησιαστικά άσματα από την χορωδία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Τριπόλεως υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Βασίλειο Γεωργαρά.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δήλωσε σχετικά: «Μέσα από αυτήν την έκδοση του βιβλίου παρουσιάζεται και επίσημα σε όλους μας, μια πολύ σπουδαία και σημαντική εργασία για την ζωή και το έργο του πατριώτη μας Κύρου Πατριάρχη Γεράσιμου Πρωτόπαπα. Ο Μητροπολίτης μας παράλληλα με το ποιμαντικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό του έργο, ασχολείται από πολύ παλαιά με την ιστορική έρευνα και συγγραφή μελετών και βιβλίων. Τον ευχαριστούμε θερμά τόσο για την συγγραφή του βιβλίου όσο και για την διαχρονική ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του συντοπίτη μας Πατριάρχη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...