Οι εξελίξεις για τον αιματοβαμμένο περιφερειακό δρόμο του Άστρους
Για τον περιφερειακό δρόμο Άστρους, όπου έχουμε θρηνήσει θύματα, ο Νίκος Καρκούλης ζήτησε ενημέρωση στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας.
«Η τελευταία εξέλιξη που έχουμε είναι ότι έχει ολοκληρωθεί η πρόταση της μελετήτριας, έχει πιστοποιηθεί και θα παραληφθεί από την περιφέρεια. Η ΠΕ Αρκαδίας έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό για την υλοποίηση του έργου. Προβλέπει την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων και διάζωμα στη μέση του δρόμου για να μην υπάρχει η δυνατότητα για κάθε διελεύσεις. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα η τεχνική υπηρεσία του δήμου, υπάρχει συνεργασία με την περιφέρεια. Δεν είναι ένα εύκολο έργο. Οι πόροι υπάρχουν και εκτιμώ ότι το επόμενο διάστημα θα δημοπρατήσει το έργο η περιφέρεια» είπε ο δήμαρχος, Γιώργος Καμπύλης.
Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Γκαύρος ρώτησε λεπτομέρειες για τη μελέτη για να αποφευχθούν προβλήματα στην ομαλή υλοποίηση του έργου.
«Ήσασταν 10 χρόνια δημοτική αρχή και δεν ασχοληθήκατε ποτέ με τον δρόμο. Θα παρακαλέσω τον κ. Μανδρώνη να είναι εδώ. Δεν εγκρίνουμε εμείς τη μελέτη.
«Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εξασφαλίσει 550.000 ευρώ για έργα στον κόμβο του Παραλίου Άστρους.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
Σχετικά Άρθρα
- 2026 | Ο Κοσμάς υποδέχεται την Εικόνα της Παναγίας της Έλωνας
- "Έφυγε" ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Βυζικιωτών, Γιάννης Νικολάου Αργυρόπουλος
- ΔΑΚ Τρίπολης | Κλειστός ο στίβος από την Κυριακή για τη συναυλία
- Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης | Σήμερα η μουσική αφήγηση διηγήματος του Βιζυηνού με τον ηθοποιό Γιώργο Μπινιάρη
- Το ημερολόγιο εκδηλώσεων στην Αρκαδία (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)






