Επέτειος ιστορικής μάχης Βερβένων – Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε την ιστορική μνήμη με έργο και συνέπεια»

Με ισχυρή θεσμική παρουσία και ευρεία συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στα Βέρβενα Αρκαδίας οι εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής Μάχης των Βερβένων. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συμμετείχε τιμητικά στις εκδηλώσεις, αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές της Επανάστασης.
Για πρώτη φορά παρόντες ήταν οι Αρχηγοί όλων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου, καθώς και του Υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Βλάση.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, καθώς και πλήθος πολιτών.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Αγγελική Διαμαντοπούλου, φιλόλογος και ερευνήτρια, ενώ μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων απήγγειλαν ποιήματα.
Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Μάχη των Βερβένων» του καθηγητή Αρχαιολογίας Παναγιώτη Φάκλαρη, από τον καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάση Χρήστου. Η έκδοση έγινε με χορηγία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου, στη μνήμη του πατέρα του, Τάκη Οικονόμου.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Σχετικά Άρθρα
- Μεγάλη νίκη με ανατροπή για την Κ15 του Αστέρα - Νατσιός και Κούνιος τα γκολ!
- "Διπλό" μέσα στην Κηφισιά η Κ17 του Αστέρα - Γκολ ο Δουρής με πέναλτι!
- Ακαδημίες Κ19 | Αστέρας AKTOR - Κηφισιά 3-1 με δυο γκολ από Vadacca και ένα από τον Αδαμάκη (εικόνες)
- Ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεωνιδίου έγινε ... 45 ετών! (εικόνες)
- Καιρός στην Αρκαδία | Τα στοιχεία δείχνουν "πολύ νερό" για Κυριακή και Δευτέρα!