Menu
RSS
Τετάρτη, 15/10/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο επίκεντρο τα προβλήματα του Αρκαδικού Χωριού | Μεγάλο πρόβλημα με το νερό - Χρειάζονται δρόμοι και φωτισμός - "Ερημώνει το χωριό"

Στο επίκεντρο τα προβλήματα του Αρκαδικού Χωριού | Μεγάλο πρόβλημα με το νερό - Χρειάζονται δρόμοι και φωτισμός - "Ερημώνει το χωριό"

Σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Βόρειας Κυνουρίας τέθηκαν επί τάπητος τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αρκαδικό Χωριό, με κυριότερα την ύδρευση, την οδοποιία και τον δημοτικό φωτισμό.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν έντονη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Καρκούλης, «η δημοτική αρχή απουσιάζει» και το χωριό σταδιακά ερημώνει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλείσιμο της καντίνας και της ταβέρνας.

Το ζήτημα του νερού

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΚ ενημέρωσε ότι έχουν γίνει προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος ύδρευσης, με τρεις γεωτρήσεις που απέδωσαν περιορισμένη ποσότητα νερού. Προχωρά η αξιοποίηση της γεώτρησης του Αρκαδικού Χωριού και η αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου, καθώς παρουσιάζονται συνεχείς βλάβες. Παράλληλα, υδροφόρες καλύπτουν τις ανάγκες των ανώτερων κατοικιών. «Το πρόβλημα παρουσιάστηκε κυρίως τον Αύγουστο, το υπόλοιπο διάστημα δεν υπήρξε έλλειψη», τόνισε.

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι το τοπικό συμβούλιο δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τους δρόμους, ενώ υπογράμμισε ότι «το Αρκαδικό Χωριό δεν έχει εγκαταλειφθεί» και πως η καντίνα παραμένει μισθωμένη.

Η φωνή των κατοίκων

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Σπύρος Αποστολόπουλος, επισήμανε ότι το Αρκαδικό Χωριό αντιμετωπίζεται από τον δήμο ως παραθεριστικός οικισμός, ενώ στην πραγματικότητα ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων αυξάνεται συνεχώς. «Φέτος το πρόβλημα με το νερό ήταν έντονο, ειδικά τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου», είπε, ζητώντας αντικατάσταση σωληνώσεων και βελτίωση της οδοποιίας.

Για την παιδική χαρά, ο σύλλογος ζητά οδηγίες για τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις, ακόμη και με δική του δαπάνη. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ήδη έχουν τοποθετηθεί 40 φωτιστικά από τον σύλλογο, ενώ ο δήμος έχει προσθέσει 10, ωστόσο χρειάζονται τουλάχιστον άλλα 20.

Προτάσεις και αντιπαραθέσεις

Ο κ. Γκαύρος πρότεινε να εξεταστεί η ένταξη έργων σε προγράμματα της Περιφέρειας και των Υπουργείων, ενώ υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα με το νερό λύνεται μόνο με ουσιαστικά έργα».

Ο κ. Χαλδούπης έθεσε το ζήτημα της κατανάλωσης από τις ιδιωτικές πισίνες, προκαλώντας συζήτηση. «Οι ενεργές πισίνες είναι περίπου δέκα και δεν γεμίζουν από το δίκτυο», απάντησε ο κ. Αποστολόπουλος.

Το μέλλον του χωριού

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες, ώστε το Αρκαδικό Χωριό να σταματήσει να μαραζώνει και να αποκτήσει τις βασικές υποδομές που δικαιούνται οι κάτοικοι. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, «όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος».

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 31 Αυγούστου 2025 18:58 Σύνδεσμος σχολίου

    13.43 Ξαναγράψτο το σχόλιο σωστά αυτή τη φορά γιατί την πρώτη φορά τυφλωθ'ηκαμε και δεν μπορέσαμε να το δούμε καθαρά

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 31 Αυγούστου 2025 13:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Πόσες πισίνες έχετε στο Αρκαδικό χωριό καί με τί νερό τής γεμίζεται..,, ;;;

  • Κάτοικος Αρκαδικό Χωριού
    Κάτοικος Αρκαδικό Χωριού Σάββατο, 30 Αυγούστου 2025 18:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε 17:47
    Στους κατοίκους του Αγίου Ανδρέα του Κορακοβουνίου και του Αστρους που έρχονται στην παραλία του Αρκαδικό Χωριού παρέχουμε τις ομπρέλες, μέχρι πρόπερσι(που υπήρχε νερό) την ντουζιέρα και γενικά την φιλοξενία.
    Μια βόλτα για μπάνιο θα σας κάνει να το διαπιστώσετε.
    Αν νομίζετε ότι το νερό της περιοχής είναι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους των γύρω χωριών και όχι για τους ξενιτεμένους ομογενείς που έρχονται για τρεις μήνες το καλοκαίρι, τους επισκέπτες, και τους λίγους μόνιμους του Αρκαδικού, πρέπει να σας δει κάποιος γιατρός.......

  • Βασίλης
    Βασίλης Σάββατο, 30 Αυγούστου 2025 18:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Πώς τους διώχνουν;
    Δεν μπορεί κανείς να διώξει κανένα από δημόσιο χώρο…μήπως λέμε πράγματα για εντυπώσεις;

    Πολύ εμπάθεια παρατηρώ. Και έλλειψη γνώσης. Δεν είναι Ελληνοαμερικάνοι. Είναι έλληνες που κατοικούν σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδας. Όπως και τόσοι άλλοι Έλληνες .
    Ακόμα, παρά πολλοί κάτοικοι διαμένουν Ελλάδα αφού πολλά σπίτια στο Αρκαδικό ανηκουν σε Έλληνες που κατοικούν Ελλάδα.
    Τέλος, αν υποθέσουμε ότι ήταν ΕλληνοΑμερικανοι αυτοί που έδιωξαν τους άλλους Έλληνες τους Αγίου Ανδρέα, δεν μπορώ να καταλάβω πως το κατάφεραν μεγάλοι ηλικιωμένοι άνθρωποι.
    Δεν χρέος είναι εμπάθεια απέναντι σε ανθρώπους που αν μη τι άλλο, έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής (με τα καλά τους και τα κακά τους όπως όλοι μας).
    Ευχαριστώ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 30 Αυγούστου 2025 17:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάνε άνθρωποι από τον Άγιο Ανδρέα για μπάνιο στο Αρκαδικό χωριό και οι ''πολυαγαπημένοι'' ελληνοαμερικανοι τους διώχνουν με την απαράδεκτη αλαζονική συμπεριφορά τους....
    Που θέλουνε και νερό....ουστ

  • Διονύσιος
    Διονύσιος Σάββατο, 30 Αυγούστου 2025 16:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι απαράδεκτοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και εκτίθενται 12 χρόνια κάθε Αύγουστο δεν έχει νερό και πάντα βλάβες στο δυκτιο

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...