Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θάνατο του Λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό, αναφέρει .. Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Παράλιου Άστρους εκτελούσαν υπηρεσία πεζής περιπολίας στον λιμένα του Παράλιου Άστρους, παρέχοντας συνδρομή σε άτομα και σκάφη που κινδύνευαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, δύο στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ηλικίας 53 και 50 ετών, καθώς και ένας ημεδαπός ιδιώτης, παρασύρθηκαν από έντονο κυματισμό που υπερπήδησε τον κυματοθραύστη, με αποτέλεσμα την πτώση τους στη θάλασσα.
Οι ανωτέρω ανασύρθηκαν με τη συνδρομή ιδιωτών, ωστόσο το ένα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Ακολούθησε η διακομιδή τους με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Άστρους, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 53χρονου Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ο ιδιώτης εξήλθε αυθημερόν, ενώ η 50χρονη Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, όπου και παραμένει νοσηλευόμενη.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πελοποννήσου. Παράλληλα έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τη σύζυγο του 53χρονου Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θα παρευρεθούν στην κηδεία, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής.
Σχετικά Άρθρα
- Παπαηλιού: "Έργα στα λόγια, αποκλεισμένη η Γορτυνία στην πράξη"
- Σταύρος Τσίχλης: «Τα παιδιά της Αρκαδίας απέδειξαν ότι η θέληση νικά κάθε δυσκολία»
- 2026 | Γιορτή της Αγίας Ειρήνης στο εξωκλήσι του Αγιάννη του Ψηλονόμου
- Στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Γιαννακούρας (εικόνες)
- Δημητσάνα | Το χωριό που γεννά πρωταθλητές στις πολεμικές τέχνες!
1 σχόλιο
-
Η ΕΔΕ για ποιο λόγο γίνεται δηλαδή; Θα συλλάβουν τα κύματα ως υπεύθυνα για φόνο εκ προμελέτης; Ρε τι άλλο θα ακούσουμε






