Κακοκαιρία | Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ενημερώνει τους πολίτες ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Α4155/13.10.2026 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης «Red Code» από τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 13 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026.
Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της γνωμοδότησης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, καθώς προβλέπεται υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων και επικράτησης πολύ θυελλωδών ανέμων.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και του συντονισμού των αρμόδιων φορέων, πραγματοποιήθηκε, δια περιφοράς, συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Επισημάνθηκε η ανάγκη αυξημένης προσοχής και ετοιμότητας, με έμφαση στην έγκαιρη αναφορά προβλημάτων και στον συντονισμό των ενεργειών για την προστασία των πολιτών. Τονίστηκε επίσης η σημασία της συνεχούς επικοινωνίας της αρμόδιας Αντιδημάρχου με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης και τις ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν.
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας καλεί τους πολίτες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
Tags:
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας,Σχετικά Άρθρα
- Η Αρκαδία στο επίκεντρο της βιομηχανικής ανάπτυξης | Σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Πάρκων (vd)
- Σε κατάσταση ετοιμότητας «Red Code» λόγω κακοκαιρίας ο Δήμος Γορτυνίας
- Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο δήμος Τρίπολης για την κακοκαιρία
- Ο αθλητής Γιώργος Λογοθέτης υιοθέτησε τη Νέλλη, το σκυλάκι που τον ακολούθησε στο "Σπάρταθλον"!
- Σε κατάσταση κινητοποίησης «Red Code» η Περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων






