Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Άστρους-Μελιγούς-Π.Άστρους (vd)

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Άστρους-Μελιγούς-Π.Άστρους (vd)
Το έργο έχει συμβατικό χρόνο περαίωσης τους 18 μήνες- Θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την τοπική οικονομία.
«Κομβική στιγμή» για το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας χαρακτήρισε την σημερινή μέρα ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Τάκης Μαντάς λίγο πριν μπει η υπογραφή στο συμφωνητικό για την κατασκευή του έργου της ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Άστρους-Μελιγούς-Παραλίου Άστρους, συνολικού προϋπολογισμού με την έκπτωση που δόθηκε από τον ανάδοχο 5 εκ ευρώ.
Το έργο σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό έργο που έχει υπογραφεί στο δήμο και αποτελεί ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα βοηθήσει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού μέχρι τώρα τα λύματα έπεφταν ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία και θα συμβάλλει και στην τοπική οικονομία και κυρίως θα βοηθήσει τους επαγγελματίες της περιοχής.
Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, το οποίο να αναφέρουμε πως ως ιδέα και μία πρώτη κίνηση για την υλοποίησή του είχε γίνει το 1988. Το έργο, όπως κανείς καταλαβαίνει, μετά από 27 χρόνια, στην ουσία, όπως είπε και ο κ. Μαντάς, τώρα μπαίνει στην ουσιαστική του φάση και μετά από πάρα πολλές δυσκολίες και «αναποδιές», αφού πολλές εργολαβίες δεν ολοκληρώθηκαν, τείνει προς την περάτωσή του.
Άλλωστε είναι η μεγαλύτερη εργολαβία και η ευχή όλων είναι να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και το έργο να ολοκληρωθεί εντός του 18μηνου που ορίζει η σύμβαση που υπογράφηκε με την ανάδοχο εταιρεία ΙΛΙΟΝ ΕΛΛ.ΚΑΤ.ΑΤΕ και τον εκπρόσωπό της Ελευθέριο Βρέντα.
Η αναθέτουσα αρχή είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 8.800.000,00 ευρώ.
Ο κ. Βρέντας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναδόχου Εταιρείας, που είναι Αρκάς, κατάγεται από τη Χωτούσα, σημείωσε πως διαθέτουν εμπειρία σε ανάλογα έργα και μέχρι τώρα έχουν αποδείξει πως όταν αναλαμβάνουν ένα έργο το ολοκληρώνουν εντός συμβατικού χρόνου. Υποσχέθηκε μάλιστα πως αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα με τη χρηματοδότηση το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο και πως δεν σκοπεύουν να ζητήσουν παρατάσεις γιατί αυτό δεν εξυπηρετεί ούτε την ίδια την εταιρεία.
Να αναφέρουμε πως η εταιρεία του κ. Βρέντα έχει μεταξύ άλλων κατασκευάσει την Ψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο του Άργους που παραδόθηκε πρόσφατα και το δρόμο Άργους-Επιδαύρου.
Στην διάρκεια της μικρής εκδήλωσης που έγινε για την υπογραφή του συμφωνητικού μίλησαν ο πρώην και νυν πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόρειας Κυνουρίας καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Μανώλης Σκαντζός. Να σημειώσουμε τέλος πως ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαντάς στη βοήθεια των δύο πρώην Υπουργών Ανδρέα Λυκουρέντζου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ενώ στηλίτευσε την απουσία εκπροσώπου της μειοψηφίας στην υπογραφή κατασκευής του έργου.
Δείτε φωτογραφικό υλικό από την υπογραφή του συμφωνητικού και βίντεο.
Ε.Τ. - www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...