Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μόνιμη πεζοδρόμηση για δρόμους στο Παράλιο Άστρος

Μόνιμη πεζοδρόμηση για δρόμους στο Παράλιο Άστρος

Ομόφωνα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ενέκρινε την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου στο σύνολο της και τροποποιεί την εγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με σκοπό τη μόνιμη πεζοδρόμηση των οδών Σπετσών και Ψαρών, στο Παράλιο Άστρος.

Η τροποποίηση έχει τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου της τ.κ. Παραλίου Αστρους με την οποία οι οδοί Σπετσών και Ψαρών (μέχρι σήμερα διπλής κατεύθυνσης που καταλήγουν σε αδιέξοδο βάση της με αρ. 180/2011αποφ. Δ.Σ.) εντάχθηκαν στους κοινόχρηστους χώρους τους οποίους οι παρόδιες εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν χρήση για έκθεση προϊόντων και ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Η παραπάνω απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην σημερινή κατάσταση των οδών οι οποίες είναι διπλής κυκλοφορίας καταλήγουν σε αδιέξοδο (πεζόδρομος Ζαφειροπούλου). Επιπλέον το μικρό πλάτος της ζώνης κυκλοφορίας της οδού Σπετσών καθιστά σχεδόν αδύνατη την συνύπαρξη κυκλοφορίας οχημάτων και προς τις δυο κατευθύνσεις με παράλληλη χρήση τμήματός της για εμπορικές δραστηριότητες.

Τέλος με την με αρ. 32/2015 απόφασή του, το συμβούλιο της τ.κ. Παραλίου Αστρους, μετά από αίτημα δημότη , αποφάσισε ομόφωνα να επιτραπεί η κίνηση στην οδό Σπετσών για όλο το εικοσιτετράωρο, μετά από ειδική άδεια χρονικής ισχύος ενός έτους , των Ι.Χ. οχημάτων των οποίων οι ιδιοκτήτες είτε κατοικούν είτε έχουν κατάστημα επί της οδού, και διαθέτουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Η παραπάνω ρύθμιση προβλέπεται για την οδό Ζαφειροπούλου από τον κανονισμό της με αρ. 180/2011 απόφασης Δ.Σ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Οι τροποποιήσεις που προτείνονται με την παρούσα μελέτη αφορούν :
 Τη μόνιμη πεζοδρόμηση των οδών Σπετσών και Ψαρών με τις εξαιρέσεις διέλευσης για τα οχήματα που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω.
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε ακόμα ότι στην ανωτέρω κυκλοφοριακή μελέτη να προστεθεί άρθρο το οποίο θα απαγορεύει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη συμβολή των οδών «Σπετσών» και «Ψαρών» με την οδό Βασιλείου Δουζένη, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η ομαλή διέλευση των οχημάτων που έχουν δικαίωμα να διέρχονται από αυτές.

Περισσότερα, διαβάστε ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...