Παράλιο Άστρος: Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας
Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας (μειοψηφούντων Καμπύλη και Αδάμη) ενέκρινε την κυκλοφοριακή µελέτη για τη ρύθµιση της κυκλοφορίας στη θέση «Νησί» της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους, από την κεντρική πλατεία έως το νεκροταφείο, µέσω της µόνιµης µονοδρόµησης των οδών Αγίου Βασιλείου και Τιµίου Προδρόµου.
ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Το δηµοτικό οδικό δίκτυο στη θέση «Νησί» του Παραλίου Αστρους, (τοµείς Α1 και Α2 του ισχύοντος ρυµοτοµικού σχεδίου – παραδοσιακό τµήµα), χαρακτηρίζεται από έντονες κλίσεις , µικρές διατοµές της λωρίδας κυκλοφορίας και έλλειψη ορατότητας λόγω της παρόδιας δόµησης. Κύριος οδικός άξονας της περιοχής, είναι η οδός Αγίου Βασιλείου η οποία µετά την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου µετονοµάζεται σε Τιµίου Προδρόµου.
Τους καλοκαιρινούς µήνες στην παραπάνω οδό παρουσιάζεται µεγάλη αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου.
∆εν υπάρχουν πεζοδρόµια για την ασφαλή κίνηση των πεζών και λόγω του περιορισµένου πλάτους της λωρίδας κυκλοφορίας η συνάντηση αυτοκινήτων που κινούνται σε αντίθετα ρεύµατα κυκλοφορίας µε πεζούς χρήστες της οδού εγκυµονεί κινδύνους.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Προτείνεται µε την παρούσα µελέτη η ρύθµιση της κυκλοφορίας µε την µετατροπή των οδών που προαναφέρθηκαν σε οδούς µονής κατεύθυνσης (µονόδροµοι) µε είσοδο από την κεντρική πλατεία και έξοδο µετά το νεκροταφείο.
Αντίστοιχες ρυθµίσεις µέσω κατάλληλης σήµανσης θα γίνουν και στις οδούς που συµβάλλουν µε την Αγίου Βασιλείου – Τίµιου Προδρόµου.
Τέλος για την εξασφάλιση της εύρυθµης κυκλοφορίας στο νησί προτείνεται η µετατροπή της οδού που οδηγεί στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας σε οδό µονής
κατεύθυνσης µε έναρξη το σηµείο συµβολής της µε την οδό Αγίου Βασιλείου, στο οποίο θα γίνεται η είσοδος των οχηµάτων τα οποία θα κινούνται προς την οδό που οδηγεί στο κάστρο και στη συνέχεια προς την οδό Αγίου Βασιλείου.
Προσθήκη σχολίου
Διαβάστε επίσης...
- Τραυματίστηκε άνδρας στην πλατεία Μπασιάκου - Μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (εικόνες)
- Δεδομένη η επανεκλογή της Βάλιας Μαυραϊδοπούλου στην Προεδρία της ΔΕΕΠ ΝΔ Αρκαδίας
- Στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη ο Μητροπολίτης Επιφάνιος - "Ο Πανάγαθος Θεός να ενδυναμώνει τον κ. Υπουργό στο υπεύθυνο έργο του"
- "Πνίγηκαν" στον κόσμο τα Άνω Δολιανά για τη γιορτή κάστανου! (εικόνες)
- Κατσίρης για Κολυμβητήριο | Εκκωφαντική περιφρόνηση της Δημοτικής Αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες
- Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους του Άστρους | Διαμαρτυρία για να μην κλείσουν τα ΕΛΤΑ - "Το απαιτούμε, μας οδηγούν σε ερημοποίηση" (vd)
- Και επίσημα … γίναμε παράρτημα της Καλαμάτας
- "Το δικό σου αμάρτημα" | Το ζεϊμπέκικο του Κώστα Τζιούμη στην Αμερική! (vd)
- Αναβάθμιση Διοικητηρίου στη Μεσσηνία – Σιωπή και αδράνεια για Διοικητήριο στην Τρίπολη
- Έκλεισε το "μεσαίο" καφενείο στα Λαγκάδια | Για "ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής του χωριού μας" μιλά ο δήμαρχος Γορτυνίας!
- Ισοπεδώνουν το Άστρος μέσα σε ένα μήνα – Χτυπούν τον τουρισμό, διώχνουν και τους τελευταίους κατοίκους
- Τζιούμης: «Τιμή για το Δήμο Τρίπολης η διεθνής αναγνώριση της πρότασης για την “Αναβάθμιση του Πάρκου της πλατείας Άρεως”»
- Πένθος στην Τρίπολη | Πέθανε ο πρώην Δήμαρχος, Δημοσθένης Σωτηρόπουλος
- Ισοπέδωσε τον ΟΦΗ ο Αστέρας AKTOR παρά τα ... όργια Πολυχρόνη | Πρώτη νίκη με φοβερά γκολ - Προσπέρασε τον Πανσερραϊκό, μια ανάσα από ΑΕΛ
- Λύπη και απογοήτευση στην Κώμη για την απόφαση της Μητρόπολης να μεταθέσει τον Ιερέα π. Αλέξανδρο Προκόπο σε άλλη ενορία
- Απόφαση για 2.820.015,44€ στον "Μορέα" λόγω χαμηλών εσόδων
- Γεωργιάδης: "Ο εμβολιασμός αύξησε το προσδόκιμο ζωής, η θεωρία της «ξαφνικίτιδας» καταρρίπτεται από τα στοιχεία"
- Γιάννης Νικολάου: "Πριν σχεδόν ένα χρόνο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είχα «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου» για το 11ο Σύνταγμα Πεζικού"
- Λουκέτα σε ΕΛΤΑ και Εθνική Τράπεζα στο Άστρος | Πρόταση για διαδημοτική επιτροπή από τον Γιάννη Δαλιάνη
- Γιάννης Δαλιάνης: "Ευκαιρία να διαπραγματευτούμε με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Αστρους"
- Τιμητική διάκριση στον Κώστα Τζιούμη από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής (vd)
- Μαρία Καρυστιανού: «Ο Μητσοτάκης είναι χάος»
- Μεταφορά μαθητών | "Πολλά και σοβαρά προβλήματα παρά την προσπάθεια που έκανε και κάνει η Περιφερειακή Αρχή, να ωραιοποιήσει την κατάσταση"
- Κώστας Βλάσης | Ο Αρκάς Υφυπουργός Παιδείας στο alfavita.gr: "Όραμα, συνέργεια και προοπτική στη νέα σελίδα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης"
- Γιαννακούρας: "Το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τρίπολης γίνεται "τσόντα" της Καλαμάτας και όπως πάμε και η Αρκαδία θα γίνει "η τσόντα" της Πελοποννήσου"





