Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Πρωτοπόρος ο Δήμος Β. Κυνουρίας στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων" λέει το ΚΚΕ

"Πρωτοπόρος ο Δήμος Β. Κυνουρίας στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων" λέει το ΚΚΕ
"Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί χρυσοφόρα επένδυση για το ιδιωτικό κεφάλαιο και για αυτό η ΕΕ, οι Ελληνικές κυβερνήσεις με την συναίνεση της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης την παραδίδουν στους ιδιώτες επιχειρηματίες" αναφέρει η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ Βόρειας Κυνουρίας και προσθέτει ...


"Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, στηρίζει και οικονομικά την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω των δήμων στους ιδιώτες. Αμέσως μετά την εκλογή της το Γενάρη του 2015 (μετά μια βδομάδα) υλοποίησε το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και επιχορήγησε 14 Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 11.000.000 ευρώ μεταξύ αυτών και το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας με 700.000 ευρώ.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας πρωτοπορεί στη πλήρη ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων και προχωρεί σε διαγωνισμούς τόσο για την ολική αποκομιδή, όσο και για την διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων του Δήμου από ιδιώτες. Διαθέτει αυτά τα 700.000 ευρώ για δημιουργία “προσωρινών – φορητών” εγκαταστάσεων διαχείρισης και δεματοποίησης που θα τις παραδώσει σε ιδιώτη να τις λειτουργεί και θα τον πληρώνει και από πάνω με 73,45 ευρώ ανά εισερχόμενο τόνο (65 ευρώ στον εργολάβο συν 8,45 ευρώ ΦΠΑ), στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και η παροχή από το Δήμο και του δεματοποιητή στον ιδιώτη που το κόστος του φτάνει και ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ. Για την αποκομιδή των απορριμμάτων θα πληρώνει στον ίδιο ή άλλο ιδιώτη σύμφωνα με εκτιμήσεις του Δήμου 959.400 ευρώ για τρία χρόνια μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη που βαρύνουν αποκλειστικά τους Δημότες.

Πέρα από το μεγάλο οικονομικό κόστος η συσσώρευση χιλιάδων δεμάτων, ίσως και χύμα απορριμμάτων, θα δημιουργήσει συνθήκες ανοιχτής χωματερής, συνθήκες σαν και αυτές στα Δίδυμα Ερμιονίδας. Στο χέρι των Δημοτών είναι να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων και να διασφαλίσει απόλυτα τους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Για μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση κτλ. Βασική προϋπόθεση για αυτό είναι η δημιουργία Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων σε εθνικό επίπεδο που θα λειτουργεί με κριτήριο την προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος και του λαϊκού εισοδήματος και όχι με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.

Όταν μιλάμε για Δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, μιλάμε για 100% Δημόσιο, που όλες οι υποδομές, τα εφόδια, τα πάντα θα ανήκουν στο κράτος χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών και θα υπάρχει προσωπικό με πλήρη δικαιώματα.

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη στις έξι και μισή (6:30) το βράδυ διοργανώνουμε συγκέντρωση συζήτηση στο καφενείο Καμπύλη στη Μελιγού."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...