Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόβλημα λειψυδρίας στο Κορακοβούνι - Έκτακτα μέτρα!

Πρόβλημα λειψυδρίας στο Κορακοβούνι - Έκτακτα μέτρα!
Με κύριο θέμα την λειψυδρία στο Κορακοβούνι, συζητήθηκε χθες σε έκτκατο Δημοτικό Συμβούλιο, η κατάσταση των δικτύου ύδρευσης στο όλο το Δήμο και πως θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα λειψυδρίας γενικότερα.
Σε ό,τι αφορά στην κοινότητα του Κορακοβουνίου αποφασίστηλε να δοθεί νερό από τις πηγές του Αγίου Ανδρέα και να αντιμετωπιστεί έτσι με κάποιο τρόπο το ήδη μεγάλο πρόβλημα, το οποίος είχε συζητηθεί και σε λαϊκή συνέλευση πριν λίγο καιρό. 
Γενικότερα, πάντως, όπως είπε και ο Δήμαρχος κ. Π. Μαντάς, χρειάζεται μεγάλο έργο στα εξωτερικά δίκτυα, το οποίο είχε προγραμματιστεί για το 2012 αλλά δεν έβγαιναν οι ημερομηνίες ολοκλήρωσής του μέσα στα χρονοδιαγράμματα του προηγούμενου ΕΣΠΑ. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι η μελέτη και αναμονή του νέου προγράμματος της Περιφέρειας για να ενταχθεί εκεί.
Αποφασίστηκαν επίσης και τα μέτρα για την αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας και συγκεκριμένα έργα εξοικονόμησης και έργα βελτίωσης της επάρκειας του νερού:
Α. Μέτρα εξοικονόμησης
  1. Συνεχείς έλεγχοι και περιορισμός των καταναλώσεων σε όλες τις παροχές του Δήμου και των διάφορων δημόσιων φορέων.
Το ΔΣ της ΔΕΥΑΒΚ με έκτακτη ή τακτική συνεδρίαση του θα επιβάλλει για όποια τοπική κοινότητα κριθεί απαραίτητο τα παρακάτω έκτακτα μέτρα εξοικονόμησης:
  1. Το νερό θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανάγκες ύδρευσης. Κάθε άλλη χρήση πλην της ύδρευσης θα συνεπάγεται διακοπή της παροχής και επιβολή προστίμου.
  2. Να απαγορεύεται ρητά η χρήση των υδρευτικών παροχών για άρδευση. Όλα τα υδρόμετρα σε οικόπεδα/αγροτεμάχια που χρησιμοποιούνται για άρδευση θα αφαιρούνται ύστερα απο αυτοψία και εισήγηση τριμελούς επιτροπής που θα αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, της ΔΕΥΑ και τον πρόεδρο της Τ.Κ. και η σύνδεση θα διακόπτεται προσωρινά εως την επανασύνδεσή της ύστερα από εν νέου απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ. 
  3. Να απαγορεύεται ρητά και τιμωρείται με άμεση διακοπή της παροχής:
  •  η εξυπηρέτηση πισίνας από την παροχή ύδρευσης
  •  η άρδευση πρασίνου, δέντρων, γκαζόν, οπωροκηπευτικών κλπ
  • η χρήση του νερού για πλύσιμο αυλών, μπαλκονιών, αυτοκινήτων καθώς και δρόμων ή πεζοδρομίων με λάστιχο
  1. Να απαγορεύεται η χορήγηση νερού σε άλλο ακίνητο, όπως και η μεταφορά νερού εκτός του ακινήτου με βυτία, επί ποινή οριστικής αφαίρεσης της παροχής.
Για την τήρηση των παραπάνω μέτρων και απαγορεύσεων θα διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι από τη ΔΕΥΑ, και σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων θα διακόπτεται η παροχή ή/και θα αφαιρείται το υδρόμετρο, χωρίς άλλη ειδοποίηση.
Β. Έργα βελτίωσης της επάρκειας νερού
Παράλληλα με τα παραπάνω μέτρα προωθείται άμεση εκτέλεση των παρακάτω έργων:
  • Τροφοδότηση του δικτύου ύδρευσης Μαζιάς με νερό από ιφυστάμενα παράλληλα υδρευτικά δίκτυα.
  • Σύνδεση δικτύου Μαζιάς με το εξωτερικό δίκτυο Τ.Κ. Κορακοβουνίου ωστε να παρέχεται στην Τ.Κ. Κορακοβουνίου επαρκής ποσότητα νερού ύδρευσης, σε κάθε παρίπτωση μικρότερη ή ίση με την ποσότητα που ενυσχύεται απο τα παράλληλα δίκτυα.
  • Οργάνωση του συστήματος υπερχείλησης Τ.Κ. Αγίου Ανδρέα.
  • Ανακατασκευή δημοτικής γεώτρυσης άνω Δολιανών
  • Σύνδεση του δικτύου που εξυπηρεταί ντουζιέρες στις τ.κ. Μελιγούς, Αστρους Βερβαίνων και Παραλίου Αστρους με νερό άρδευσης και μέριμνα του αντίστοιχου γραφείου του Δήμου.
  • Τοποθέτηση νέου συστήματος ελέγχου της στάθμης στην δεξαμενή ύδρευσης Παραλίου Αστρους ωστε να παρέχονται πιό αναλυτικά και λεπτομερή στοιχεία της στάθμης ανα ώρα (ΟΝ LINE)
  • Ειδικά για το Παράλιο Αστρος, οργάνωση ειδικού συνεργείου άμεσης 24ωρης απόκρισης για επισκευή βλαβών.
  • Βελτίωση δικτύων Κάτω Βερβένων
  • Εργα που θα προταθούν από τη ΔΕΥΑΒκ εντός της επόμενης βδομάδας.
Για την στήρηξη σε οικονομικούς πόρους και προσωπικό της ΔΕΥΑ ωστε να υλοποιήσει άμεσα τις παραπάνω παρεμβάσεις, θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση του Δήμου και της ΔΕΥΑΒΚ, σχέδιο της οποίας θα τεθεί για έγκρηση στο επόμενο Δ.Σ.
13389345_10209491003862702_1617012780_ohttp://astrosnews.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...