Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θαλάσσια χελώνα στο Παράλιο Άστρος! (εικόνες)

Θαλάσσια χελώνα στο Παράλιο Άστρος! (εικόνες)
Ύστερα από τηλεφωνική κλήση στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού από το Λιμενικό Σώμα, την Παρασκευή 29/7, σχετικά με την εμφάνιση θαλάσσιας χελώνας στην παραλία Γλυφάδα στο Παράλιο Άστρος Αρκαδίας, προσωπικό του Φ.Δ. μετέβη στο σημείο.
Κατόπιν επικοινωνίας με το Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας “ΑΡΧΕΛΩΝ”, δόθηκαν κατάλληλες οδηγίες ώστε να διεξαχθεί με τον ασφαλέστερο τρόπο η απομάκρυνση του ζώου από την ακτή, όπου είχε συρρεύσει πλήθος κόσμου.
Ως καλύτερη επιλογή κρίθηκε η ώθηση της χελώνας προς τη θάλασσα, με τη συμβολή του λιμενικού σκάφους. Το ζώο δεν έφερε εμφανή εξωτερικά τραύματα και το πιο πιθανό είναι να αναζητούσε τροφή (θαλάσσια φυτά, αχινούς κ.α.), καθώς εντοπίστηκε σε σημείο της ακτής κοντά σε βράχια. Επίσης, στο πτερύγιο της έφερε σήμα αναγνώρισης (tag).
Το ενδιαφέρον του κόσμου για το συμπαθές ζώο υπήρξε έντονο, καθώς σπάνια δίδεται η δυνατότητα συνάντησης με θαλάσσια χελώνα σε τόσο κοντινή απόσταση, ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί είδος άγριας πανίδας και θα πρέπει η προσέγγιση του να γίνεται με προσοχή και μόνο από στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών.
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Προστασίας και Διαχείρισης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...