Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Να τρέξουν οι διαδικασίες αναστήλωσης για το Κάστρο του Παραλίου Άστρους"!

"Να τρέξουν οι διαδικασίες αναστήλωσης για το Κάστρο του Παραλίου Άστρους"!
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο όμιλος ΠΥΡΑΜΙΑ ανέλαβε και έφερε σε πέρας την ιστορική ξενάγηση των επισκεπτών στον χώρο του Κάστρου του Παραλίου Άστρους και την διοργάνωση μικρής έκθεσης αρχειακού υλικού στον αρχαιολογικό χώρο, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στις εκδηλώσεις του ESTELLA FESTIVAL 2016, που διοργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και έλαβαν χώρα στο διάστημα 18-20 Αυγούστου 2016.
Η επισκεψιμότητα του Κάστρου υπήρξε μεγαλύτερη σε σχέση με την περσινή χρονιά,  και το ενδιαφέρον των επισκεπτών αμείωτο για την ιστορία του τόπου. Οι επισκέπτες εξέφρασαν ωστόσο ανοικτά την αγωνία τους αναφορικά με την μέχρι στιγμής έλλειψη συντήρησης/αναστήλωσης του εμβληματικού για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας μνημείου του Κάστρου.
Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «ΠΥΡΑΜΙΑ», ευελπιστεί ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίσπευση των διαδικασιών της αναστήλωσης του μνημείου από την φθοροποιό δύναμη του χρόνου.
Αρχειακό υλικό, δηλαδή παλαιές φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα αναρτημένα από καιρό στην ιστοσελίδα «το Άστρος της θαλάσσης» (http://www.astrosparalio.gr) μερικά από τα οποία ήδη εκτέθηκαν στο χώρο του Κάστρου, αποτελούν σημαντικά στοιχεία  για τους ειδικούς της αποκατάστασης του μνημείου. Η ήδη εκπονηθείσα προμελέτη αναστήλωσης είναι ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Πρέπει σίγουρα να γίνουν περισσότερα. Ο τόπος το έχει ανάγκη και ο όμιλος ΠΥΡΑΜΙΑ-στα πλαίσια των δυνατοτήτων του- θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια διάσωσης του μνημείου.
Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Σταύρος Καχριμάνης                                               Στυλιανός Κοντογιαννόπουλος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...