Σίταινα Κυνουρίας - Ο Ήρωας Δάσκαλος που σκοτώθηκε για να προστατεύσει τους μαθητές του ... (vd)

Με αφορμή την Ημέρα των Εκπαιδευτικών (που γιορτάζεται κάθε χρόνο, στις 5 Οκτωβρίου), σίγουρα αξίζει να θυμηθούμε τον Ήρωα Δάσκαλο, από την Κυνουρία, Βασίλειο Μπουρνάκη, στη μνήμη του οποίου μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, η Συμπολιτεία Πάρνωνα πραγματοποίησε μια εκδήλωση, στην "ελατοσκέπαστη" Σίταινα Κυνουρίας.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Βασίλειο Μπουρνάκη, στον δάσκαλο ο οποίος έχασε τη ζωή του την 5η Δεκεμβρίου 1962, στην προσπάθειά του να επισκευάσει τη στέγη του Δημοτικού Σχολείου Σίταινας και να προστατέψει τους μαθητές του από τη βροχή.
Μαθητές, εκπαιδευτικοί, φορείς και θεσμοί του τόπου μίλησαν για την ζωή, το έργο και την αυτοθυσία του λησμονημένου ήρωα Δασκάλου.
View the embedded image gallery online at:
https://www.kalimera-arkadia.gr/voria-kynouria/item/58327-sitaina-kynourias-o-iroas-daskalos-pou-skotothike-gia-na-prostateysei-tous-mathites-tou-vd.html#sigProId9cfe1a2c51
https://www.kalimera-arkadia.gr/voria-kynouria/item/58327-sitaina-kynourias-o-iroas-daskalos-pou-skotothike-gia-na-prostateysei-tous-mathites-tou-vd.html#sigProId9cfe1a2c51