Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άστρους στον υγροβιότοπο της λιμνοθάλασσας Μουστού

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άστρους στον υγροβιότοπο της λιμνοθάλασσας Μουστού
Τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης υποδέχτηκαν στις 20 Φεβρουαρίου 2017 τους μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Άστρους, στο υγροβιότοπο της λιμνοθάλασσας Μουστού.
Πραγματοποιήθηκε από κοινού με τους 3 συνοδούς εκπαιδευτικούς, το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης για τους 25 μαθητές, που συνδυάστηκε με δραστηριότητες μελέτης και ψυχαγωγίας στο ύπαιθρο, οι οποίες και είχαν ως στόχο τη καλύτερη γνωριμία των μαθητών με τις λειτουργίες και τις αξίες του παράκτιου οικοσυστήματος. Η ξενάγηση ξεκίνησε με εκτενή ενημέρωση από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης για τον Μουστό, ο οποίος αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον ευάλωτα και απειλούμενα οικοσυστήματα της προστατευόμενης περιοχής όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Η επίσκεψη των μαθητών συνδυάστηκε με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού παρατήρησης (κιάλια, τηλεσκόπια) και βοηθημάτων παρακολούθησης (έντυποι οδηγοί αναγνώρισης, φωτογραφικό υλικό) αλλά και τη βοήθεια των πινακίδων ερμηνείας περιβάλλοντος. Σε εξαιρετικές για την εποχή καιρικές συνθήκες, η περιήγηση συνεχίστηκε στο μονοπάτι εντός της Περιοχής Απόλυτης Προστασίας της Φύσης του υγροτόπου Μουστού, έως το 2ο ξύλινο παρατηρητήριο.
Η ομάδα στη συνέχεια μετέβη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Άστρους όπου ύστερα από τη σύντομη παρουσίαση της έκθεσης ερμηνείας περιβάλλοντος, οι μαθητές καταπιάστηκαν με εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τη καλύτερη γνωριμία τους με την ορνιθοπανίδα του υγροτόπου καθώς και παρακολούθησαν μια γενική θεματική παρουσίαση αναφορικά με το οικοσύστημα του Μουστού.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την διανομή των ενημερωτικών εντύπων και οδηγών του Φορέα Διαχείρισης που αναφέρονται στην προστατευόμενη περιοχή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...