Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράταση για τους δασικούς χάρτες ζητά ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας

Παράταση για τους δασικούς χάρτες ζητά ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας
Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας, αναφέρει για τους δασικούς χάρτες ...
1. Να δοθεί παράταση στην προθεσµία υποβολής αντιρρήσεων κατά των αναρτηµένων δασικών χαρτών, µέχρι το τέλος Σεπτεµβρίου 2017, υπό τον όρο ότι εγκαίρως το Υπουργείο θα έχει αντιµετωπίσει τα προβληµατικά του σηµεία των α-ναρτηθέντων δασικών χαρτών και η οποία θα επιτρέψει αφενός την κατάλληλη προετοιµασία του αρµόδιου Υπουργείου για την επίλυση των προβληµατικών σηµείων που αφορούν τις περιοχές του ∆ήµου µας, αφετέρου θα δώσει επαρκές χρο-νικό περιθώριο για την καλύτερη προετοιµασία των πολιτών.
2. Η αποτύπωση των δασικών χαρτών να διασυνδεθεί µε την αποτύπωση που έχει γίνει στο πλαίσιο του ΟΣ∆Ε.
3. Να πραγµατοποιηθούν άµεσα οι αναγκαίες οίκοθεν διορθώσεις και τροποποιήσεις από τις αρµόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε να συµπεριληφθούν στις αποτυπώσεις των δασικών χαρτών οι τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισµού, τα παραχωρητήρια του δηµοσίου, οι πράξεις εποικισµού, οι πράξεις αναδασµού και διανοµής καθώς επίσης να γίνει αντιπαραβολή των αναδασωτέων εκτάσεων µε τις αποτυπώσεις των αεροφωτογραφιών, ώστε να διαπιστωθεί η αληθής µορφή των εκτάσεων. Συγκεκριµένα για τις τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισµού να συµπεριληφθούν όλες µε µέριµνα, αρµοδιότητα και έξοδα του Υπουργείου.
4. Να καταργηθούν ή να µειωθούν σε απολύτως συµβολικό επίπεδο τα τέλη υποβο-λής αντιρρήσεων, µε ρητή πρόβλεψη απόδοσης τους στους πολίτες σε περίπτωση ευδοκίµησης των αντιρρήσεων καθώς επίσης να ληφθεί ιδιαίτερη µέριµνα για την ατελή υποβολή αντιρρήσεων για κατοίκους ορεινών οικισµών του ∆ήµου µας και για τους κατά κύριο επάγγελµα αγρότες.
5. Να τροποποιηθεί η διαδικασία υποβολής των αντιρρήσεων, ώστε ο κάθε πολίτης να υποβάλει µια φορά αντιρρήσεις για όλες τις εκτάσεις και ιδιοκτησίες του, µε ανώτατο τέλος αντιρρήσεων.
6. Να υπάρξει υποστήριξη των δασικών υπηρεσιών µε προσωπικό και µε πόρους, καθώς επίσης και συγκεκριµένη δεσµευτική προθεσµία της διοίκησης για εξέταση και απάντηση επί των ενστάσεων.
7. Να υπάρξει δυνατότητα εξαγοράς των εκτάσεων που έχουν αλλάξει χρήση γης, χωρίς άδεια της δασικής υπηρεσίας, στη βάση της δυνατότητας που και σήµερα ο νόµος επιτρέπει, αποκλειστικά για γεωργική χρήση έναντι συµβολικού τιµήµατος.
8. Να υπάρξει ρύθµιση για σαφή διάκριση των δασωθέντων αγρών που δεν απώλε-σαν το χαρακτήρα τους από τις δασικές εκτάσεις.
9. Να εισαχθεί στη διαδικασία των διορθώσεων η διόρθωση προδήλων σφαλµάτων µε αποκλειστική ενέργεια και δραστηριότητα του Υπουργείου.
10. Να συµµετέχουν εκπρόσωποι του ∆ήµου, κατάλληλης ειδικότητας, στις επιτροπές κρίσης των ενστάσεων που θα συγκροτηθούν.
11. Να συσταθεί γραφείο ενηµέρωσης στο Άστρος σε συνεργασία µε τη δασική υπη-ρεσία ή σε περίπτωση που η δασική υπηρεσία αδυνατεί, αποκλειστικά από το ∆ήµο µε αντικείµενο την ενηµέρωση.
Τα πρακτικά της συνεδρίασης, διαβάστε ΕΔΩ:https://diavgeia.gov.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...