Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδικό Χωριό - Θετική γωνμοδότηση για τη Μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων!

Αρκαδικό Χωριό - Θετική γωνμοδότηση για τη Μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων!

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδότησε θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του υφιστάμενου έργου: «Μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων του Αρκαδικού Χωριού», της Δ.Ε.Υ.Α. Βόρειας Κυνουρίας, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Αγίου Ανδρέα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας της Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην εισήγηση του, ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγελης Γιαννακούρας, είπε: «Έχουμε επικοινωνήσει και με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας αλλά και με τους κατοίκους του Αρκαδικού χωριού, και αυτό το οποίο ζήτησαν οι κάτοικοι είναι, τρεις όροι που βάζουν για να λειτουργήσει όλο το σύστημα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στο Αρκαδικό Χωριό.

Το πρώτο είναι ο αγωγός ο οποίος οδηγείται εκεί να είναι κλειστός αγωγός, το δεύτερο που βάζουν είναι οι δεξαμενές οι οποίες θα λειτουργούν το χειμώνα, γιατί το χειμώνα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ο βιολογικός και θα είναι σαν μια δεξαμενή αποβλήτων, να μην επικοινωνεί με το περιβάλλον, να είναι αεροστεγώς κλειστή και το τρίτο, να μεταφέρονται τα λύματα και η λυματολάσπη στο Άστρος. Και τα τρία αυτά με το έγγραφο που στέλνει η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας εξασφαλίζονται και ζητώ σήμερα να ψηφίσουμε όπως είναι η εισήγηση και να τονίσουμε ότι πρέπει ο αγωγός να είναι κλειστός καθ’ όλο το μήκος του, δεύτερον, η δεξαμενή των αποβλήτων η οποία θα λειτουργεί τους χειμερινούς μήνες να είναι αεροστεγώς κλειστή και τρίτον, να λειτουργεί το βυτιοφόρο και να μεταφέρει τα λύματα και την λυματολάσπη στο Άστρος.»

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...