Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κατεδαφίζονται αυθαίρετες κατασκευές στο Παράλιο Άστρος!

Κατεδαφίζονται αυθαίρετες κατασκευές στο Παράλιο Άστρος!

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι εργασίες υλοποίησης πρωτόκολλων κατεδάφισης σε κοινόχρηστους χώρους του λιμένα Παραλίου Άστρους, όπου αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Οι εργασίες εκτελούνται σε συνεργασία συνεργείων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και των καταστηματαρχών.

Τα πρωτόκολλα παρέμεναν ενεργά και δεν είχαν προσβληθεί ποτέ. Η ύπαρξη των αυθαίρετων κατασκευών δημιουργούσε παράνομο περιβάλλον και σημαντικές δυσχέρειες στην αδειοδότηση των χώρων αυτών, κάθε χρόνο, με παράλληλη απώλεια εσόδων για τον Δήμο.

Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επιχειρηματίες, ήταν όμηροι της τυπικά αυθαίρετης χρήσης και τα αποτελέσματα εκφράζονταν με πρόστιμα, απειλές και επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας πιστός στην πολιτική ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν οι νομικές, διοικητικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί κλίμα καλής λειτουργίας και συνεργασίας με όλους, προχωρά μετά τη θέσπιση διοικητικών προστίμων και το αίτημα για τροποποίηση της απαγόρευσης χρήσης μουσικής, σε άρση όλων των καταλοίπων της παλιάς ευκαιριακής και μεροληπτικής λογικής που επικρατούσε στον χώρο.

Συγχρόνως, επιτροπές του Δήμου, ήδη καταγράφουν παράνομες χρήσεις κοινόχρηστων χώρων, με σκοπό τη διαπίστωση προβλημάτων και όχι την καταστολή.

Όσο δύσκολο και αν είναι να ξεκαθαρίσει το υφιστάμενο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές, η νομιμότητα είναι ο μόνος τρόπος για να οδηγηθούμε στο θεσμικό, φυσικό και δομημένο περιβάλλον που όλοι επιθυμούμε για τον Τόπο μας.

Αρκεί να πιάσουμε και να ξετυλίξουμε το κουβάρι από την αρχή…

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας

Παναγιώτης Κ. Μαντάς

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...