Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράλιο Άστρος: Η απόφαση για την ένταση της μουσικής στα καταστήματα!

Παράλιο Άστρος: Η απόφαση για την ένταση της μουσικής στα καταστήματα!
Το θέμα με τη μουσική στα καταστήματα απασχολεί πολύ έντονα την τοπική κοινωνία στο Παράλιο Άστρος που αποτελεί τον πρώτο καλοκαιρινό προορισμό στην Αρκαδία.
Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Βόρειας Κυνουρίας συζητήθηκε η εξέταση αιτήµατος καταστηµαταρχών Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους (αντικατάσταση του εδαφίου β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του Π.∆. (ΦΕΚ ∆΄629/20-07- 2004), µε διάταξη καθορισµού µέγιστης επιτρεπόµενης ηχοστάθµης).
Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά και κατατέθηκαν πολλές απόψεις γύρω από το θέμα αυτό.
Εν τέλει, με κατά πλειοψηφία απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε µε την πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ∆ήµου Βόρειας Κυνουρίας, που προβλέπει:
Α) Να επιτρέπεται η αναπαραγωγή µουσικής µόνο εντός των καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος στο παραδοσιακό οικισµό του Παραλίου Άστρους, µε διάταξη καθορισµού µέγιστης επιτρεπόµενης ηχοστάθµης τα 80 ντεσιµπέλ, υπό την απαραίτηση προϋπόθεση όµως πριν την έκδοση άδειας µουσικής, να διενεργείται έλεγχος από τις εκάστοτε αρµόδιες υπηρεσίες για την ποιότητα της ηχοµόνωσης του καταστήµατος και να πιστοποιείται, ότι ο ήχος που εξέρχεται του καταστήµατος, είναι ο επιθυµητός και δεν δηµιουργείται ηχορύπανση ούτε επιβαρύνεται το περιβάλλον.
Β) Να απαγορεύεται η αναπαραγωγή µουσικής εκτός των καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος και
Γ) Εντέλλει τις αρµόδιες υπηρεσίες του ∆ήµου Βόρειας Κυνουρίας, ώστε να προβαίνουν στον σχετικό έλεγχο για την ύπαρξη και την ποιότητα της ηχοµόνωσης, πριν από την έκδοση άδειας µουσικής.
Η απόφαση λήφθηκε μειοψηφούντων των ∆ηµοτικών Συµβούλων κ.κ. Τακλή Ηλία, Γιοβά Ιωάννη, Καµπύλη Άγγελου, Αδάµη Παναγιώτη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους κ. Κωνσταντίνου Νικόλαου.
 
ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...