Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τον πανέμορφο Πλάτανο Κυνουρίας απόλαυσαν ορειβάτες από την Κορινθία! (εικόνες)

Τον πανέμορφο Πλάτανο Κυνουρίας απόλαυσαν ορειβάτες από την Κορινθία! (εικόνες)
Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργάνωσε εξόρμηση με αφετηρία τον πανέμορφο Πλάτανο Αρκαδίας που είναι χτισμένος, αμφιθεατρικά στο όρος Πάρνωνα, στη βάση μιας καταπράσινης ρεματιάς σε υψόμετρο 440μ.
Στους ορειβάτες έκανε εντύπωση ότι το χωριό περιβάλλεται από ένα πανέμορφο και παρθένο φυσικό περιβάλλον γεμάτο πλατάνια, καστανιές και ποικίλα κωνοφόρα δέντρα. Δικαίως –όπως έλεγαν - έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός βλέποντας κανείς τα παραδοσιακά χτισμένα σπίτια, τα πλακόστρωτα στενοσόκακα δρομάκια του, την πλούσια βλάστηση με ποικιλία βοτάνων και καρπών καθώς και τα άφθονα νερά που συνθέτουν την εικόνα του χωριού και προσφέρουν ένα αίσθημα γαλήνης κι ηρεμίας.
Η 1η ομάδα του Ορειβατικού ξεκίνησε από την πλατεία του Πλάτανου ακολούθησε πορεία δίπλα στο φαράγγι Σπηλιάκια που έχει νερό όλο το χρόνο, περνώντας πότε δεξιά και πότε αριστερά στις κατάφυτες όχθες του. Συνάντησε αρκετές πέστροφες, κίτρινες πεταλούδες και μαγευτικές λιβελούλες σ ένα τοπίο ονειρικό, με πανύψηλα πλατάνια και βράχια σε διάφορους σχηματισμούς.
Η 2η ομάδα ξεκίνησε από την πλατεία του Πλάτανου ακολούθησε το παλιό μονοπάτι που ένωνε τα χωριά Πλάτανος – Σίταινα. Το μονοπάτι (άλλοτε μουλαρόδρομος) είναι ευδιάκριτο και κατευθύνεται δυτικά διασχίζοντας το μεγαλοπρεπές τοπίο, φτιαγμένο από ραβδωτά βράχια, πουρνάρια και θάμνους. Φτάνοντας στο παγκάκι κοντά στη « σπηλιά του Πετρούλια» αγνάντεψαν τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα με το γραφικό ορεινό χωριό της Σίταινας στη σκιά του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...