Menu
RSS
Δευτέρα, 07/07/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άστρος | Ανοικτός και επισκέψιμος ο αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου!

Άστρος | Ανοικτός και επισκέψιμος ο αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου!

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας ανακοίνωσε ότι από τις 2 Ιανουαρίου 2018 θα είναι ανοικτός και επισκέψιμος ο αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, για το κοινό, από Δευτέρα ως Παρασκευή (7.30 το πρωί με 3.30 το απόγευμα).

Ο χώρος φιλοξενεί υπαίθρια έκθεση με μαρμάρινα αγάλματα και αρχιτεκτονικά μέλη και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ιστορικού και διατηρητέου  κτηρίου της Σχολής Καρυτσιώτη (έτος ίδρυσης 1805).

Εδώ, έλαβαν χώρα οι συνεδριάσεις της Β' Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων το 1823, γεγονός που τον καθιστά ιστορικό και ιερό τόπο.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κατέστη δυνατόν να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην υπαίθρια έκθεση και στο χώρο της Β' Εθνοσυνέλευσης έως τον Ιούνιο του 2018.

 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...