Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου συζητήθηκαν σε συνάντηση στο Άστρος

Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου συζητήθηκαν σε συνάντηση στο Άστρος

 

Το Διοικητικό της Συμβούλιο πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος στις 10 & 11 Μαρτίου 2018 στην πόλη του Άστρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

 

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων/νος Τσιώρος, οι Πρόεδροι και Μέλη του Δ.Σ. των Συλλόγων του Άστρους, της Τρίπολης και του Λεωνιδίου, ενώ απέστειλαν επιστολή οι Βουλευτές του Ν. Αρκαδίας κ.κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και Κώστας Βλάσης από την Νέα Δημοκρατία.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του διημέρου, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων, έγινε μια πρώτη αποτίμηση της δυναμικής παρουσίας της Ομοσπονδίας στα δυο Περιφερειακά Συνέδρια για την Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Σχετικά με το ασφαλιστικό και τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, επικαιροποιήθηκαν οι θέσεις της Ομοσπονδίας:

  • Αφαίρεση εισφορών υπέρ κλάδου ασθενείας, ΟΑΕΔ, ΟΕΕ, τόκων και επιβαρύνσεων σε ποσοστό 100%.
  • Αναδρομική χρέωση του κλάδου σύνταξης, όπως υπολογίζεται σήμερα.
  • Πάγωμα οφειλών σε όλους ανεξαιρέτως, είτε υπάγονται σε ρύθμιση είτε όχι.
  • Αύξηση ορίου οφειλής που παρακρατείται από την σύνταξη, από τα 20.000 στα 50.000 ευρώ.
  • Για όσους είχαν ανέβει κλίμακα προαιρετικά, να αφαιρεθεί η διαφορά των χρημάτων που πλήρωναν πέραν της υποχρεωτικής τους εισφοράς, από την σημερινή τους οφειλή, με συμψηφισμό.
  • Μείωση ποσοστού υπολογισμού του κλάδου σύνταξης, για όσους έχουν καθαρό φορολογητέο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, ώστε να μην δημιουργεί μεγάλη δαπάνη για τον ασφαλισμένο.

Αναφορικά με το θέμα των «κόκκινων» δανείων, προτείνουμε:

  • Εξαγορά όλων των κόκκινων δανείων από μια νέα κρατική τράπεζα ειδικού σκοπού «bad bank», στην τιμή που αγοράζουν τα funds, ώστε να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια.
  • Εξαγορά του οφειλέτη από τη bad bank στην αξία που αγοράζουν τα funds και ρύθμιση των οφειλών σε πολλαπλές δόσεις.
  • Πάγωμα οφειλών για όσους δεν μπορούν να κάνουν εξαγορά, με την προϋπόθεση ότι αργότερα θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.
  • Προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης από οπουδήποτε.
  • Δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας μικρών επιχειρήσεων, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση, χωρίς προϋποθέσεις που αποκλείουν τους μικρούς εμπόρους (π.χ. εξασφάλιση, θέμα Τειρεσία κ.ά.) από την χρηματοδότηση, ειδικά όσους είναι σε πλήρη αδυναμία, προ την πτώχευση για αγορά εμπορευμάτων ή εξοπλισμό, προκειμένου να ανακάμψουν.

POS – Ακατάσχετος Λογαριασμός:

  • Μείωση του ποσοστού παρακράτησης της προμήθειας, με δωρεάν παραχώρηση του μηχανήματος POS.
  • Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός από οπουδήποτε, με βάση τις πάγιες υποχρεώσεις κάθε επιχείρησης. Για παράδειγμα, να μπορεί ο επιχειρηματίας να πληρώσει τον προμηθευτή του, τα πάγια έξοδα, ΔΕΗ, τηλέφωνο, ΕΦΚΑ, υπαλλήλους και γενικά ό,τι αφορά την επιχείρηση.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βαγενάς, κατά την διάρκεια της συζήτησης, έθεσε την πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδία μας όσον αφορά στο θέμα των πλειστηριασμών (πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης), καθώς είμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών. Το θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά στο επόμενο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία στηρίζει την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων (Π.Ο.Φ.) στο δίκαιο αίτημά της ώστε η λήψη των φωτογραφιών (διαβατηρίων και ταυτοτήτων) να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από επαγγελματίες φωτογράφους, δηλώνοντας την αντίθεσή της στην πρόθεση της κυβέρνησης να αποσύρει το δικαίωμα αυτό από τους συναδέλφους μας φωτογράφους.

Τέλος, η Ομοσπονδία μας κατά την διάρκεια των εργασιών της  και αφουγκραζόμενη τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες συνάδελφοι, συμφώνησε και διαμόρφωσε την «ατζέντα» των προτάσεών της για το 4ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ «Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα – Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ανάπτυξης». Η δυναμική παρουσία μας στο συνέδριο με θέματα, ιδέες και λύσεις σε δύσκολα τεχνικά κυρίως θέματα είναι πλέον επιτακτική και μονόδρομος από την μεγαλύτερη Ομοσπονδία της Ελλάδος, αυτή της Ο.Ε.Σ.Π. & Ν.Δ.Ε.

Τέλος ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο και το Σωματείο των Επαγγελματιών του Άστρους για την φιλοξενία και συνεργασία, για την πραγματοποίηση των εργασιών του 3ου Διοικητικού Συμβουλίου.

Εκ της Ομοσπονδίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...