Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εργασίες ανάπλασης θα γίνουν στο Καστρί Κυνουρίας

Εργασίες ανάπλασης θα γίνουν στο Καστρί Κυνουρίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας ενέκρινε τους όρους του σχεδίου της Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ∆ήµου Βόρειας Κυνουρίας, για το έργο «Εργασίες ανάπλασης και διαµόρφωσης κοινόχρηστων χώρων στην Τοπική Κοινότητα Καστρίου του ∆ήµου Βόρειας Κυνουρίας».

Το Καστρί είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό του όρους Πάρνωνα, απέχει από την Τρίπολη 25 χιλιόµετρα και βρίσκεται σε υψόµετρο 950µ. Το Καστρί έχει περίπου 335 κατοίκους (απογραφή 2011) και σήµερα ανήκει στο ∆ήµο Βόρειας Κυνουρίας.

Είναι περιτριγυρισµένο από δάσος µε ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση (καστανιές, πλατάνια κ.α.). Το παλιό όνοµά του ήταν Άγιος Νικόλαος και είναι το µεγαλύτερο χωριό ενός συµπλέγµατος επτά χωριών (τα υπόλοιπα είναι: Μεσοράχη, Νέα Χώρα, Ωριά, Έλατος, Καράτουλας και Περδικόβρυση) που όλα µαζί έφεραν παλαιότερα το όνοµα Καστρί, ή Καστριτοχώρια.

Η υπάρχουσα κατάσταση του δηµόσιου χώρου και των κεντρικών σηµείων του οικισµού δεν παρουσιάζει µορφολογική οµοιοµορφία και ενώ έχουν ήδη γίνει στο παρελθόν επιµέρους διαµορφώσεις η συνολική εικόνα εµφανίζεται ηµιτελής. Πιο συγκεκριµένα υπάρχουν τµήµατα οδών που έχουν πλακοστρωθεί αλλά δεν παρουσιάζουν συνέχεια και σύνδεση µεταξύ τους και σηµεία που µε την πάροδο των χρόνων παρουσιάζουν ιδιαίτερες φθορές και χρήζουν αποκατάστασης.

Οι παρεµβάσεις τέτοιου χαρακτήρα αποσκοπούν στη βελτίωση της όψης του οικισµού αλλά και της χρηστικότητας συγκεκριµένων σηµείων αυτού συµβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και στην αναβάθµιση της περιοχής ενισχύοντας παράλληλα την αύξηση της επισκεψιµότητας στον οικισµό.

Τα υλικά που προτείνεται να χρησιµοποιηθούν στο σύνολο των παρεµβάσεων είναι τέτοια ώστε να επιτευχθεί η πλήρης ένταξη στο δοµηµένο περιβάλλον σε απόλυτη ισορροπία µε το φυσικό περιβάλλον, καθιστώντας όµως σε κάθε περίπτωση διακριτές τις παρεµβάσεις.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αποτελείται από παρεµβάσεις κατά µήκους του κεντρικού άξονα του οικισµού και δύο παρεµβάσεις στην είσοδο και την έξοδο αυτού.
Πιο συγκεκριµένα οι παρεµβάσεις θα είναι ήπιες αποτελώντας συνέχεια της ήδη υπάρχουσας διαµόρφωσης από προηγούµενα έτη µε σκοπό την οµοιοµορφία και τελικό στόχο το συνολικό εξωραϊσµό του οικισµού και θα επικεντρωθούν σε :
1. Αποκαταστάσεις τοιχοποιιών
2. Αποκαταστάσεις υπαρχουσών δοµικών χαρακτηριστικών
3. Πλακοστρώσεις
4. Φυτεύσεις
5. Αντικαταστάσεις φθαρµένων κιγκλιδωµάτων
6. Πληροφοριακή - ενηµερωτική µέριµνα
7. ∆ιαµορφώσεις - επιδιορθώσεις στηθαίων
8. Τοποθέτηση παραδοσιακών καθιστικών

Ο συνολικός προϋπολογισµός ανέρχεται στο ποσό των εκατόν δέκα χιλιάδων ευρώ (135.000,00 €) συµπεριλαµβανοµένου του Φ.Π.Α..

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 12 Μαϊος 2018 23:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα υπολοιπα χωρια της Αρκαδιας ρημαζουν και στο καστρι συγκεκριεμενα 135000 για εργα κατι μυριζει εδω μηπως ειναι το χωριο του περιφερειαρχη;;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...