Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: "Πρότυπο το ΕΠΑ.Λ. Άστρους"

Παπαηλιού: "Πρότυπο το ΕΠΑ.Λ. Άστρους"

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την επίσκεψη με τον υφυπουργό Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη στο ΕΠΑΛ Άστρους (24.5.2018), απευθυνόμενος στους καθηγητές, μεταξύ των άλλων, είπε:

"Τα ΕΠΑΛ συνιστούν σημαντική εκπαιδευτική δομή, που μπορεί να αποτελέσει βατήρα για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, και η οποία, ακόμη και προ κρίσης, δεν αποτελούσε προτεραιότητα για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στην αλλαγή προσανατολισμού της εκπαίδευσης συνολικά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης ειδικότερα, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νέου παραγωγικού προτύπου, στο πλαίσιο της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου, που προωθεί η κυβέρνηση.
Η αυτενέργεια, οι πρωτοβουλίες και η συνεργασία διδασκόντων και μαθητών του ΕΠΑΛ Άστρους, το έχουν καταστήσει πρότυπο. Εκτός των γνωστικών αντικειμένων που διδάσκονται, το ΕΠΑΛ Άστρους έχει καταστεί εργαστήρι διασύνδεσης με την τοπική παραγωγή και τον τοπικό λαϊκό πολιτισμό και «έχει ανοίξει» στην κοινωνία, η οποία το περιβάλλει με αναγνώριση για τις δράσεις που αναπτύσσει.
Επίσης ο Γιώργος Η. Παπαηλιού απευθυνόμενος στους καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Άστρους είπε :
Οι τομές που γίνονται στην εκπαίδευση σε θεσμικό επίπεδο χρειάζονται χρόνο προκειμένου να αφομοιωθούν τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από την κοινωνία. Οι διατιθέμενοι πόροι είναι, ούτως ή άλλως, περιορισμένοι και σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται προσοχή, σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα κατά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Πάντως, η αφοσίωση που επιδεικνύουν οι εκπαιδευτικοί στο διδακτικό έργο τους συμβάλλει σημαντικά στην απόδοσή του."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...