Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπουργείο Πολιτισμού | Απόφαση για άμεσα έργα σε Ναό του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας

Υπουργείο Πολιτισμού | Απόφαση για άμεσα έργα σε Ναό του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας

© www.kalimera-arkadia.gr

Έγκριση άμεσων μέτρων ανακατασκευής της στέγης για την αποφυγή εισροής όμβριων στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον οικισμό Αγ. Πέτρος Κυνουρίας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η απόφαση λήθηκε με βάση την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, για την αποφυγή περαιτέρω επιδείνωσης του μνημείου, λόγω της συνεχούς και αδιάλειπτης εισροής όμβριων και κατερχόμενης υγρασίας από τη κακή κατάσταση διατήρησης της στέγης.

Την απόφαση υπογράφει ο Προϊστάμενος της ΔΑΒΜΜ Θεμιστολής Βλαχούλης (Αρχιτέκτων Μηχανικός με α΄ βαθμό) και προβλέπει: "Την έγκριση της μερικής ανακατασκευής της στέγης , εκτός της περιοχής του τρούλου, σύμφωνα με την κατατεθείσα προμελέτη, με τους ακόλουθους όρους:

1. Να υποβληθεί επικαιροποιημένη τεχνική έκθεση, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των εργασιών, στην οποία να αποτυπώνεται η σημερινή κατάσταση της στέγης, καθώς και η οριστική πρόταση ανακατασκευής της.

2. Η επικάλυψη της στέγης να γίνει με βυζαντινά κεραμίδια βιομηχανικού τύπου. 3. Πριν την έναρξη των εργασιών, εντός 15 ημερών, να ειδοποιηθεί εγγράφως η αρμόδια ΕΦΑ Αρκαδίας, ώστε να εξασκήσει την εποπτεία σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3028/2002."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...