Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άστρος | Πρόταση για την «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης»

Άστρος | Πρόταση για την «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης»

© www.kalimera-arkadia.gr

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας ενέκρινε τις οριστικές µελέτες του έργου (Τοπογραφική Μελέτη, Αρχιτεκτονική Μελέτη, Ηλεκτροµηχανολογική Μελέτη) µε τίτλο «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης από Οικία Ευθυµίου έως Γυµνάσιο».

Επίσης, αποφάνθηκε ότι η προτεινόµενη πράξη εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασµό του ∆ήµου Βόρειας Κυνουρίας και σχετίζεται µε τις προτεραιότητες του.

Τέλος, ενέκρινε την υποβολή αίτησης στήριξης της πρότασης στο πρόγραμμα «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη µέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ-ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ) του ΠΑΑ 2014-2020, το οποίο συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισµού (συνολικής δηµόσιας δαπάνης) 420.000,00€. 

Το αντικείµενο του έργου αφορά εργασίες αισθητικής, περιβαλλοντικής και λειτουργικής αναβάθµισης του ανατολικού τµήµατος της πλατείας «Καρυτσιώτη», µε τη διαµόρφωση του υφιστάµενου χωµατόδροµου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, µε κατάλληλη πρόβλεψη χώρου στάθµευσης στο ύψος της παιδικής χαράς, και την κατασκευή πεζοδροµίου µε επίστρωση λίθινων πλακών όπου είναι αυτό εφικτό. Στόχος του παραπάνω έργου είναι η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, η κατάλληλη συσχέτιση των βασικών σηµείων ενδιαφέροντος της πόλης και η ορθολογική οργάνωση των κινήσεων πεζών και οχηµάτων.

Η απόφαση λήφθηκε μειοψηφούντος του ∆ηµοτικού Συµβούλου κ. Γιοβά Ιωάννη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...