Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εγκαινιάστηκε το θεματικό πάρκο Ελιάς στο Άστρος

Εγκαινιάστηκε το θεματικό πάρκο Ελιάς στο Άστρος

Τα εγκαίνια του Θεματικού Πάρκου Ελιάς στο ΕΠΑΛ έγιναν στο Άστρος.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, τόνισε: «Μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αναδεικνύονται τόσο το αντικείμενο του Θεματικού Πάρκου Ελιάς όσο και ο φορέας δημιουργίας του.

Η ελιά αποτελεί για τον τόπο μας πηγή εισοδήματος και πλούτου.

Η ελαιοκομία είναι μία από τις αγροτικές δραστηριότητες που, συνδεόμενη με την τυποποίηση και την πιστοποίηση των προϊόντων της, αποτελεί έναν από  τους άξονες ανάπτυξης και προόδου της Αρκαδίας.

Η δημιουργία του Θεματικού Πάρκου Ελιάς στο ΕΠΑΛ Άστρους αποδεικνύει το ειδικό βάρος που έχουν η ελιά και το λάδι  στην τοπική οικονομία αλλά και την ιστορική πορεία της ελαιοκομίας και το αποτύπωμα που αυτή έχει αφήσει στον πολιτισμό και τη λαϊκή παράδοση του τόπου. 

Όμως αποδεικνύει και τη συμβολή του ΕΠΑΛ Άστρους στην προσπάθεια ανάταξης της μνήμης και διατήρησης της παράδοσης.

Τα ΕΠΑΛ είναι μία σημαντική εκπαιδευτική δομή, που μπορεί να αποτελέσει βατήρα για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Το δημιουργικό πνεύμα, η αυτενέργεια, οι πρωτοβουλίες, η συνεργασία των καθηγητών και των μαθητών του ΕΠΑΛ Άστρους, το έχει καταστήσει εργαστήρι δημιουργίας και διασύνδεσης με την τοπική παραγωγή και τον τοπικό λαϊκό πολιτισμό και το «έχει ανοίξει» στην κοινωνία, η οποία το περιβάλλει με αγάπη, εμπιστοσύνη και αναγνώριση για τις δράσεις που αναπτύσσει»

57533039 458639881539936 7673612888585535488 n

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...