Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πού μπορούν να πηγαίνουν για δωρεάν εξετάσεις οι ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ

Πού μπορούν να πηγαίνουν για δωρεάν εξετάσεις οι ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ
 

Nέα τροπή, αλλά και νέα αναστάτωση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού περί της μη αποζημίωσης των εξετάσεων που θα πραγματοποιούν από την Πέμπτη 13 Ιουνίου οι ασθενείς στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ δε θα αποζημιώσει τις εξετάσεις που θα κάνουν οι πάσχοντες στον ιδιωτικό τομέα, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται με καμία διαδικασία στον Οργανισμό. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν σε ανάλογες κινητοποιήσεις είχε εκδοθεί ειδική υπουργική απόφαση ώστε να δοθούν τα χρήματα στους ασφαλισμένους.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι ο κλάδος έχει αρχίσει ήδη να συγκεντρώνει υπογραφές μέσω του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, αλλά και των περισσότερων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα σε καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και να γίνουν συλλογικές συμβάσεις με τον οργανισμό.

Πάντως δωρεάν εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στον δημόσιο τομέα δηλαδή στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα πολυϊατρεία.

Όμως οι ουρές αναμονής είναι πάντοτε εβδομάδων και αυτό υπό κανονικές συνθήκες. Έτσι εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων Νοσοκομείων και στα Κέντρα Υγείας, καθώς μόνο εκεί οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις.

Την κατάσταση αυτή προέβλεψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και γι' αυτόν τον λόγο ανακοίνωσε ότι θα διευκολύνει τις διαδικασίες των επισκέψεων στις δημόσιες μονάδες ώστε οι ασθενείς να κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις τους ακόμη και στα απογευματινά ιατρεία.

Πηγή 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...