Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κανονικά θα λειτουργήσουν από την Παρασκευή τα διαγνωστικά εργαστήρια

Κανονικά θα λειτουργήσουν από την Παρασκευή τα διαγνωστικά εργαστήρια

Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια, μετά την απόφαση που πήρε πριν από λίγο η Συντονιστική Επιτροπή σε συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία του ΙΣΑ.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, όπου οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών εργαστηρίων είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι έχει γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να την επίλυση των προβλημάτων τους.

Στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του υπουργού Υγείας, οι ιδιαιτερότητες της χρονικής συγκυρίας καθώς και οι ανάγκες των ασφαλισμένων. Αξιολογήθηκε ως θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του εργαστηριακού κλάδου που βυθίζεται στα χρέη, μίλησε για αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 0,8% του ΑΕΠ, εκ των οποίων μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό θα διατεθεί για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ειδικά για τις διαγνωστικές εξετάσεις.  

Οι παριστάμενοι τόνισαν ότι οι δεσμεύσεις αυτές αποτελούν παρακαταθήκη και για την επόμενη κυβέρνηση, από την οποία ο εργαστηριακός κλάδος θα διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του, με την ίδια ενότητα και αποφασιστικότητα. 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...