Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χτύπησε ο Ιός του Δυτικού Νείλου - Πού βρέθηκαν στη χώρα τα πρώτα περιστατικά

Χτύπησε ο Ιός του Δυτικού Νείλου - Πού βρέθηκαν στη χώρα τα πρώτα περιστατικά

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές καθότι κατεγράφησαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) τα δύο πρώτα περιστατικά.

ΟΙ επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί καθώς πλέον ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει «εγκατασταθεί» στην Ευρώπη και κάθε χρόνο εμφανίζονται και νέες περιπτώσεις μολύνσεων.

Ειδικότερα, με βάση την ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διαγνώσθηκαν στη χώρα μας τα πρώτα δύο εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2019, το ένα στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Πιερίας (Δήμο Κατερίνης) και το άλλο στην Π.Ε. Ξάνθης (Δήμο Τοπείρου).

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα καταγράφηκαν τα έτη 2010-2014 και 2017-2018, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες. Αυτό υποδηλώνει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Ως εκ τούτου, θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών στη χώρα μας και κατά την τρέχουσα περίοδο 2019, κατά την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών, τόσο σε γνωστές όσο και σε νέες περιοχές» σημειώνουν οι ειδικοί επιστήμονες του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα ο φορέας είχε ήδη ενημερώσει (τον Μάιο 2019) τους επαγγελματίες υγείας πανελλαδικά για την ανάγκη εγρήγορσής τους για την πρώιμη διάγνωση περιστατικών.

ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...