Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κοντοζαμάνης: "Στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία του κάθε Νοσοκομείου" )vd)

Κοντοζαμάνης: "Στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία του κάθε Νοσοκομείου" )vd)
Ομιλία του Αρκάδα Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης έγινε στη Βουλή.

Εκεί τόνισε μεταξύ άλλων ...

Ανάμεσα στους παράγοντες κινδύνου, εξέχουσα θέση στη χώρα, σύμφωνα με τα ευρήματα εθνικών και διεθνών οργανισμών, κατέχει το κάπνισμα και η παχυσαρκία. Δίνουμε επομένως προτεραιότητα την προσεχή περίοδο στις ολοκληρωμένες πολιτικές διαχείρισης και ελέγχου αυτών των κινδύνων.

Επίσης, δεν αμελούμε το ζήτημα των ήδη χρονίως νοσούντων.

Σήμερα στη χώρα, περίπου 4 στους 10 ενήλικες Έλληνες πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα. Πολλοί δε από αυτούς πάσχουν από περισσότερα του ενός.

Η ορθή διαχείριση των χρονίων νοσημάτων μπορεί να εξασφαλίσει έτη με καλή υγεία και να οδηγήσει αφενός σε αποδοτική διαχείριση των πόρων για την υγεία αλλά και, αφετέρου, σε μείωση της ατομικής επιβάρυνσης των ασθενών για δαπάνες υγείας.

Παρέχουμε ολοκληρωμένη φροντίδα για τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα σε εξειδικευμένες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ξεκινώντας από το διαβήτη και την υπέρταση.

Ενισχύουμε το ρόλο της γενικής/οικογενειακής ιατρικής στην Ελλάδα και της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Οι ομάδες επαγγελματιών υγείας πρώτης επαφής (ιατροί, κοινοτικοί νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί κα) θα λειτουργούν ως αρωγοί των ασθενών στη μακρά πορεία της διαχείρισης ενός νοσήματος.

Εισάγουμε τη λογοδοσία. Το υπουργείο, τα νοσοκομεία και όλοι οι φορείς του τομέα της υγείας πρέπει να λογοδοτούν. Για λόγους διαφάνειας αλλά και γνώσης για το πως χρησιμοποιούνται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη. Η δημοσιοποίηση των λειτουργικών και οικονομικών στοιχείων των φορέων υγείας σε τακτική βάση θα είναι υποχρεωτική.

Επίσης, προτεραιότητά μας αποτελεί η υιοθέτηση συστημάτων ενδυνάμωσης των ασθενών στη λήψη αποφάσεων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...