Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιατρός Κέντρου Υγείας Δημητσάνας: "Η καλύτερη λύση είναι η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην Καρκαλού"

Γιατρός Κέντρου Υγείας Δημητσάνας: "Η καλύτερη λύση είναι η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην Καρκαλού"
Για το πρόβλημα που δημιουργείται, ανά διαστήματα με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στη Γορτυνία, ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, Δημήτριος Κολοκυθάς, επαναφέρει την πρότασή του για δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Καρκαλού.

Συγκεκριμένα, τονίζει: "Αυτό που διατυμπανίζω επτά και πλέον χρόνια, (από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι και να ασκώ την Ιατρική στη δύσκολη αυτή περιοχή της ορεινής Αρκαδίας) είναι ότι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα των πληρωμάτων ασθενοφόρων είναι να δημιουργηθεί σταθμός ΕΚΑΒ στην Καρκαλού, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο, πάνω στον επαρχιακό δρόμο στο κέντρο της Γορτυνίας, με εύκολη πρόσβαση σε κάθε γωνιά του χάρτη (είτε προς Δημητσάνα-Στεμνίτσα, είτε προς Τρόπαια, είτε προς Ηραία, είτε προς Βυτίνα-Βαλτεσινίκο).

Στον σταθμό του ΕΚΑΒ-Καρκαλούς θα βρίσκονται 2 ασθενοφόρα (π.χ: της Δημητσάνας & των Τροπαίων που τώρα κάθονται άπραγα και σαπίζουν) και οι διασώστες θα είναι εκπαιδευμένα πληρώματα του ΕΚΑΒ που θα καλύπτουν όλες τις βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο. Εφόσον το περιστατικό που θα κληθούν να συνδράμουν και να παραλάβουν είναι σοβαρό, θα το μεταφέρουν αρχικώς για σταθεροποίηση στην πλησιέστερη υγειονομική δομή (π.χ: ΚΥ Δημητσάνας ή ΚΥ Τροπαίων) και αφού εκεί γίνουν τα δέοντα, ο σταθεροποιημένος πλέον ασθενής θα διακομίζεται - συνοδεία ιατρού αν χρειαστεί - στο ΓΠΝ Τρίπολης.

Το οίκημα για τη στέγαση του σταθμού ΕΚΑΒ στην Καρκαλού είναι έτοιμο και είναι το παλιό Δημοτικό Σχολείο, το οποίο με κάποιες τροποποιήσεις και βελτιώσεις θα αποτελεί ιδανικό σταθμό στέγασης των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ. Το βασικό σε όλα αυτά είναι, οι τοπικές κοινωνίες να καταλάβουν ότι με την παρούσα κατάσταση υποβαθμίζονται τα Κέντρα Υγείας της περιοχής τους και κατ' επέκταση η ίδια η ποιότητα ζωής των πολιτών κάθε ηλικίας. Φυσικά, πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα είναι τα ζητούμενα τόσο για τον Δήμο Γορτυνίας όσο και για το Υπουργείο Υγείας."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...