Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέοι διορισμοί γιατρών στα επείγοντα - 1.350 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Νέοι διορισμοί γιατρών στα επείγοντα - 1.350 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Στον διορισμό των 175 μόνιμων γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών προχωρά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αλλά και ο έλεγχος νομιμότητας.

Να σημειωθεί ότι ο διορισμός τους καθυστέρηση καθώς ο υπουργός Υγείας είχε καταγγείλει παρατυπίες στον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να επανελεγχθεί όλη η διαδικασία.

Ήδη μάλιστα έχουν υπογραφεί οι διορισμοί των 175 γιατρών οι οποίοι θα εργασθούν στα νοσοκομεία της Αττικής.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο Υγείας η κατανομή 1300 θέσεων λοιπού προσωπικού, που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

Αλλαγές στα επείγοντα

Ταυτόχρονα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός της λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων (ΤΕΠ) Περιστατικών και η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

«Η ίδρυση αυτόνομων ΤΕΠ και η αλλαγή του τρόπου εφημέρευσης των νοσοκομείων, είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζουμε. Διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε το Σύστημα Υγείας να παρέχει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, χωρίς ώρες αναμονής και ταλαιπωρία για τον πολίτη» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα:

·  Οι διορισμοί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αφορούν σε 113 γιατρούς στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ και σε 62 γιατρούς στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.

· Οι 1300 θέσεις λοιπού προσωπικού είναι κυρίως νοσηλευτές, σε ποσοστό 45%, και ειδικότητες, όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες. Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ως εξής: 1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ: 270, 3η ΥΠΕ: 150, 4η ΥΠΕ: 170, 5η ΥΠΕ: 130, 6η ΥΠΕ: 180, 7η ΥΠΕ: 130.

· Οι 50 θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΚΑΒ, αφορούν στην κάλυψη 50 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Αθήνας.

Οι προκηρύξεις για τους 1350 διορισμούς αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, που θα έχει και την ευθύνη αξιολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων».

ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...