Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Παναρκαδικό, το δικό μας νοσοκομείο"

"Παναρκαδικό, το δικό μας νοσοκομείο"
Με νέα δημόσια παρε΄μβασή του, ο πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και Χειρουργός, Γιώργος Παπασταματάκης, αναδεικνεύει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, παρά τα χρόνια της κρίσης, ενώ υπογραμμίζει ότι ο μοαδικός αδύναμος κρίκος είναι οι ελλείψεις ιατρών σε συγεκκριμένες ειδικότητες. 

Γράφει στο docmed.gr: "Στην λαίλαπα των μνημονίων που σάρωσε την Ελλάδα και τους Έλληνες, το εθνικό σύστημα Υγείας δεν έμεινε αλώβητο. Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον το Παναρκαδικό άντεξε και επιβιώνει με τραύματα μεν, αλλά εξακολουθεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας που όχι απλώς καλύπτουν τις ανάγκες ενός νομαρχιακού  νοσοκομείου αλλά τις Υπερκαλύπτουν.  
24ώρες το εικοσιτετράωρο 365 μέρες τον χρόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό είναι στην πρώτη γραμμή και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας πολύ υψηλού επιπέδου.
Το Παναρκαδικό διαθέτει μοναδικό εύρος υπηρεσιών που αποκτήθηκαν διαχρονικά, με αγώνες αγαστής συνεργασίας διοίκησης και εργαζομένων και  είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία κλινικών και τμημάτων όπως η  Παθολογική, Χειρουργική, Ορθοπεδική, Οφθαλμολογική, Γυναικολογική, Μαιευτική, Παιδιατρική, Καρδιολογική,  Γναθοχειρουργική, ΩΡΛ, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ), Νευροχειρουργική, Ουρολογική, Αναισθησιολογικό, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Ογκολογικό τμήμα,  Ψυχιατρική κλινική, Πνευμονιολόγους, Γαστρεντερολόγο, Δερματολόγο, οδοντίατρους, τμήμα φυσικοθεραπείας, ψυχολόγους, νευρολόγους, ψυχίατρους, κοινωνικούς λειτουργούς.  γιατροί που ασχολούνται με την χειρουργική μαστού, αγγειολογικό με πολύ μεγάλο αριθμό και φάσμα  αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων,  Αιμοδυναμικό, βρογχοσκοπήσεις, Ιατρείο Πόνου, Ακτινολογικό, αξονικό υπερήχους, μαγνητικό τομογράφο, μαγνητικό μαστογράφο κυτταρολογικό,  παθολογοανατομικό και μικροβιολογικά, βιοχημικά εργαστήρια
 Όλες αυτές  οι κλινικές  και τμήματα στελεχώνονται από  προσωπικό που κουβαλά πολλά χρόνια εμπειρίας και οι ασθενείς το γνωρίζουν και το εμπιστεύονται.
Συνεπώς υπάρχει   ένα ολοκληρωμένο σύστημα αλληλένδετων υπηρεσιών που δεν χωρά αδύναμους κρίκους γιατί ειναι μοναδικό, ακριβό και κτίστηκε με αγώνες και πρέπει να προστατευτεί. 
(αδύναμος κρίκος….ελλείψεις στο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό)
Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός"
 

11 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 20:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατρε αυτα που λες για ωραρια λεγονται ¨γυφτικα παζαρια" (με το συμπαθιο). Αν δεν θες κατι, το οποιο θεωρεις παρανομο ΔΕΝ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙΣ. Να πατας σε δυο βαρκες ειναι το επικινδυνο και "υποπτο". Δουλεψε το νομιμο ωραριο σου εσυ και ας μπει πινακιδα που να λεει οτι δεν υπαρχει γιατρος τις αλλες ωρες... Το μοναστηρι να ειναι καλα και καλογερους βρισκουμε...

  • παπαστ..
    παπαστ.. Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 00:57 Σύνδεσμος σχολίου

    ωράριο γιατρών του ΕΣΥ - Νόμος 4498/2017
    Σύμφωνα με τον νόμο, ο ανώτατος συνεχόμενος χρόνος εργασίας των γιατρών είναι οι 12 ώρες και ο ανώτατος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας οι 48 ώρες που μπορούν να φτάσουν τις 60 μόνο κατόπιν συναίνεσης του γιατρού (opt out). Σημειώστε ότι σήμερα οι γιατροί πραγματοποιούν 17ωρες (τις καθημερινές) και 24ωρες (τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα) εφημερίες και χωρίς σαφές όριο στον αριθμό των εφημεριών. Προβλέπετε δε υποχρεωτικό ρεπό μετά την εφημερία. Με την υποστελέχωση που υπάρχει αν εφαρμόζαμε τον νόμο κανένα νοσοκομείο στην Ελλάδα δεν θα λειτουργούσε.
    Στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου μας εγώ και οι συνάδελφοι μου προς τιμή τους είτε εφημερεύουμε είτε όχι χειρουργούμε και βοηθάμε ο ένας τον άλλο πέρα απο ωράρια και αυτό γίνετε σε καθημερινή βάση. Ο πρώτος που παρανομεί λοιπόν ειναι το κράτος που δεν τηρεί τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει, Χατήρι τους κανουμε με την συνεχή παρουσία μας στις εφημερίες . Αυτα τα ολίγα

  • Ανώνυμος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ανώνυμος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 22:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάντως εγώ που γνωρίζω τον κύριο Παπασταματάκη ως γιατρό θεωρώ ό,τι είναι αξιόλογος ως επιστήμονας και άνθρωπος από ιδιαν εμπειρία !!!Τώρα αν απουσιάζει κατά την άποψή σας και σας ενοχλούν αυτά που λέει ,γιατί έχετε αλλεργία μαζί του δικό σας πρόβλημα !!!Δεν ξέρω εάν εσείς που σχολιάζετε ,εάν είστε δημόσιοι υπάλληλοι είστε πάντα νομοταγείς ?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 17:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Sorry , αλλά ο κ. Παπασταματάκης τον ......μεγάλο !!!!! Βλάση γιουχάρισε . ..... Ημουν εκεί .

  • Σταμάτης  Κ.
    Σταμάτης Κ. Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 17:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Και τον Κυριάκο τον γιουχάρησε πρωτος και καλύτερος όσο κανείς ! Ευγε @@@ του Πέτρου !

  • Ααα
    Ααα Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 15:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Στην Ελλάδα ακόμα κ στα δημόσια νοσοκομεία ο ασθενής «χρεώνεται» με τιμές ιδιωτικού... προσεύχεσαι μην πέσεις στην ανάγκη τους..

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 14:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο δημοσιο νοσοκομειο και ο ΓΙΑΤΡΟΣ ειναι δημοσιος υπαλληλος (αν δεν θελει ας ιδιωτευσει), Σαν δημ υπάλληλος πρεπει να τηρει, τουλάχιστον το ωράριο του και να τον βρισκει ο ασθενης στο γραφειο του. Όλα τα άλλα ειναι εκ του πονηρού.
    ΥΓ
    Στην εφημερια σας γιατρε ειστε στο ποστο σας;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 09:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Αποστόλη .......δεν θα μας φιμώσετε.... Καλά κάνει και γράφει ο κ. Παπασταματάκης . Τον ρόλο του ως δημόσιος υπάλληλος τον έχει υπηρετήσει στον υπέρτατο βαθμό , με την μεγάλη επιστημονική του ικανότητα και την εργατικότητά όσο λίγοι . ΝΤΡΟΠΗ.

  • παπαστ..
    παπαστ.. Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 09:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Πληροφοριακά είμαι εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του νοσοκομείου σαν εκπρόσωπος των γιατρών για δεύτερη φορά. Μέλος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για θέματα ΕΣΥ 4 χρόνια τώρα. Από to 2001 έως το 2013 Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας. Τα θέματα και τα προβλήματα Υγείας τα γνωρίζω εν τω βάθη και καλλίτερα από τον καθένα σας. Τίποτα δεν κάνω τυχαία. Να σας ευχαριστήσω γιατί θα ανησυχούσα αν δεν σχολιάζατε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 18:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι να μην πέσεις στα χέρια τους.Και η υγεία σου θα έχει πρόβλημα και η τσέπη σου το ίδιο....και ο νοών νοείτο.Τάλλα όλα,νάχουμε να λέμε...

  • ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
    ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 17:23 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΟ ΠΟΥ ΑΝΕΠΝΕΥΣΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΣΤΡΩΝΕΙΣ.
    ΚΑΛΌ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ.
    ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...