Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κέντρο ακτινοθεραπείας στην Τρίπολη από το "Ιδρυμα Νιάρχου"!

Κέντρο ακτινοθεραπείας στην Τρίπολη από το "Ιδρυμα Νιάρχου"!

Κέντρο ακτινοθεραπείας -που τώρα δεν υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- θα δημιουργηθεί στην Τρίπολη με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, Ιδρυμα το οποίο ήδη έχει δρομολογήσει και θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη σε σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.

Αυτό έγινε γνωστό στη συνάντηση που είχαν σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννη Καρβέλη και τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Αναστάσιο Τζανή, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση, ο οποίος είναι γιατρός.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα του τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου τονίστηκαν οι ελλείψεις, τόσο σε μέσα, όσο και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη να υπάρξει κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας των νοσοκομείων.

Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια ήδη μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ανασυγκρότηση των Κέντρων Υγείας, αλλά και την αγορά 20 ασθενοφόρων, ενώ σε νέα πρόσκληση του ΕΣΠΑ με δαπάνη περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ για τον τομέα της υγείας προβλέπεται η ένταξη έργων που αφορούν νέες πτέρυγες σε νοσοκομεία της Περιφέρειας, καθώς και η αγορά ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ να τον ενημερώσει και εγγράφως σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν προκειμένου η Περιφέρεια να συνδράμει, σύμφωνα με τις δυνατότητές της βεβαίως.

4 σχόλια

  • θαθαθα....
    θαθαθα.... Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 21:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Η μη πρόσκληση του ΙΣΑρκαδίας συνιστά θεσμικό ατόπημα εκ μέρους της περιφέρειας και του ηγήτορος βουλευτή των νεροκουβαλητών
    Ξεκινάτε πολύ άσχημα εκεί στην περιφέρεια με αυτήν την νοοτροπία. Αποστολή των ιατρικών συλλόγων ειναι θεσμικά μία. Η προστασία της Δημόσιας υγείας. Η παράκαμψη των Ιατρικών συλλόγων υποδηλή φόβο για τις ενέργειες ενός μονοκομματικού ανεξέλεγκτου καθαρά κομματικού οργάνου (περιφέρεια και βουλευτής δείτε ποιοι συμμετέχουν) που θέλει να κάνει τα κουμάντα της με τον γνωστό τρόπο ενδεχομένως. Οσο για τα υπόλοιπα ειναι όλα Θα.. ΘΑ.. ΘΑ.....κάποτε

  • robokop
    robokop Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 11:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Χαμένες στην ομίχλη φαίνεται πως είναι οι 920 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ, που π προκήρυξή τους καθυστερεί, παρ’ όλες τις εξαγγελίες εδώ και έξι μήνες.Χαμένες στην ομίχλη και οι διαδικασίες συνέχισης των κρίσεων για ήδη προκηρυγμένες θέσεις γιατρών ΕΣΥ από προηγούμενες προκηρύξεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί., καθώς και η επαναπροκήρυξη θέσεων ΤΕΠ που βγήκαν άγονες από την προηγούμενη προκήρυξη.
    Χαμένη στην ομίχλη εξακολουθεί να βρίσκεται και από τη νέα κυβέρνηση η αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2012, παρά την απόφαση του ΣτΕ, Χαμένες στην ομίχλη οι 1.300 θέσεις προσωπικού που η προκήρυξή τους παραμένει στα συρτάρια του υπουργείου, όπως και η αναγγελία προκήρυξης 2.000 θέσεων νοσηλευτών

  • ε
    ε Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 09:28 Σύνδεσμος σχολίου

    πωπω θα γινει η πελοποννησο παραδεισος

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 23:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα το αναλάβουν ο Οδυσσέας και ο Κώστας όταν με το καλό - σύντομα - τους στείλουν οι Αρκάδες σπίτι για να ξεκουραστούν μετά τα τόοοοσα καλά που έκαναν στην Αρκαδία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...