Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτοκτόνησε 34χρονη νοσοκόμα στη Μόντσα επειδή ήταν θετική στον ιό ...

Αυτοκτόνησε 34χρονη νοσοκόμα στη Μόντσα επειδή ήταν θετική στον ιό ...

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η περίπτωση 34χρονης νοσοκόμας που έβαλε τέλος στη ζωή της μετά την επιβεβαίωση πως ήταν θετική στον κορονοϊό. Δε μπορούσε να αντέξει την σκέψη πως τις τελευταίες ημέρες μόλυνε πολλούς συμπατριώτες της καθώς δεν γνώριζε και η ίδια πως ήταν φορέας. Η ανησυχία, η κόπωση και η κακή ψυχολογική κατάσταση δημιούργησαν ένα καταθλιπτικό κοκτέιλ που την οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Η 34χρονη εργάζονταν στο νοσοκομείο του San Gerardo στη Μόντσα. Η τραγική είδηση επιβεβαιώθηκε από την Εθνική Ομοσπονδία Παραγγελιών Νοσηλευτικών Επαγγελμάτων (Fnopi) σημειώνοντας πως «εκφράζει τον πόνο, την θλίψη και την απογοήτευση των νοσοκόμων και του ιατρικού προσωπικού μπροστά στην τραγική είδηση και τον πόνο που ένιωσε η νεαρή συνάδελφος.

Οι 450 χιλιάδες επαγγελματίες στους χώρους υγείας της Ιταλίας είναι πολύ κοντά στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της Ντανιέλα Τρέτσι». Η περίπτωση της Τρέτσι δεν είναι η μόνη. Πριν από μία εβδομάδα, μια άλλη νοσοκόμα είχε αυτοκτονήσει στη Βενετία. «Ένα παρόμοιο γεγονός είχε συμβεί με τους ίδιους λόγους και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο. Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες άγχους και στρες που καλούνται να υπηρετήσουν την εργασία τους οι νοσοκόμοι και οι γιατροί πρέπει να έχουν την σκέψη και την φροντίδα μας», είπε εκπρόσωπος της ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία της Ιταλίας.

ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...