Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οδοντιατρεία | Ένα βήμα πριν βάλουν λουκέτο - "Απαιτούμε άμεσα υγειονομικό υλικό" λένε οι οδοντίατροι

Οδοντιατρεία | Ένα βήμα πριν βάλουν λουκέτο - "Απαιτούμε άμεσα υγειονομικό υλικό" λένε οι οδοντίατροι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ covid-19

H Ε.Ο.Ο. καταγγέλλει την αιφνίδια υπαναχώρηση της πολιτείας από τα ανακοινωθέντα μέτρα υποστήριξης των Οδοντιάτρων.

Από τις πρώτες μέρες εφαρμογής των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έδωσε σαφείς οδηγίες για τον τρόπο άσκησης του οδοντιατρικού επαγγέλματος. Περιορίσαμε, σαν κλάδος, την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών στα ιδιωτικά οδοντιατρεία, μόνο στα απολύτως επείγοντα περιστατικά, όπως αυτά ορίζονται με βάση τα παγκοσμίως ισχύοντα πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., η άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος, βρίσκεται στον πρώτο βαθμό επικινδυνότητας των υγειονομικών επαγγελμάτων, εξαιτίας της άμεσης επαφής με το πρόσωπο του ασθενούς και της δημιουργίας αερολύματος κατά την διάρκεια της πλειοψηφίας των οδοντιατρικών πράξεων.

Προσπαθήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε με το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Δ.Υ., ώστε να συμμετέχουμε στον επιτελικό σχεδιασμό της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. Οι προσπάθειες απέβησαν ΑΚΑΡΠΕΣ.

Εναγωνίως και επανειλημμένως απαιτήσαμε υγειονομικό υλικό για τις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες οδοντιατρικής περίθαλψης.

Οι Οδοντίατροι της χώρας, παρόλες τις τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού υλικού, έβαλαν πλάτη, προκειμένου να μη καταρρεύσει το γυμνό δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας και να αποφορτιστούν οι δημόσιες δομές

Στις παραπάνω ενέργειες, η πολιτεία απαντά με φαιδρές εξαγγελίες περί επιδομάτων τηλε-κατάρτισης, που εξυπηρετούν μόνο συμφέροντα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των Κ.Ε.Κ.

Η Οδοντιατρική περίθαλψη παρέχεται ΜΟΝΟ σε οδοντιατρικές δομές με τη φυσική παρουσία οδοντιάτρου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους :

Η Ε.Ο.Ο. καλεί την ύστατη αυτή ώρα τον Πρωθυπουργό και το επιτελείο του να ανακαλέσει τις εξαγγελίες περί κατάρτισης Οδοντιάτρων και να εντάξει -ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ- τους Έλληνες Οδοντιάτρους στο σύνολο των μέτρων στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί.

Απαιτεί ΑΜΕΣΑ την προμήθεια υγειονομικού υλικού, καθώς η κλεψύδρα έχει αδειάσει και η πλήρης αναστολή της λειτουργίας των οδοντιατρείων βρίσκεται προ των πυλών!

Η εξαίρεση μας από μια συμβολική οικονομική στήριξη και μάλιστα σε μια τόσο τραγική χρονική στιγμή, δεν αποτελεί για εμάς μόνο οικονομικό πλήγμα, αλλά μας προσβάλλει σαν θεσμικό και σημαντικό κρίκο της κοινωνικής συνοχής και είναι ξεκάθαρος ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ.

Εκ του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...