Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καθηγητής MIT: «Χωρίς μέτρα θα είχαμε έως και 500.000 θύματα στην Ελλάδα»

Καθηγητής MIT: «Χωρίς μέτρα θα είχαμε έως και 500.000 θύματα στην Ελλάδα»

Στην εκτίμηση ότι τα έγκαιρα μέτρα αποτελούν τροχοπέδη στην εξάπλωση του κορονοϊού και συνέπεια αυτού και στους θανάτους στην Ελλάδα, προχώρησε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. Ο καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστιών του ΜΙΤ, τόνισε ωστόσο, ότι τα αποτελέσματα μιας ανεξέλεγκτης εξάπλωσης θα ήταν ολέθρια, με τη χώρα μας να μπορούσε να φτάσει ακόμα και το μισό εκατομμύριο νεκρούς...

Ο καθηγητής, μιλώντας στο Mega επεσήμανε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο η άμεση λήψη των μέτρων στη χώρα μας, προσθέτοντας ότι: «Εάν δεν είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα, θα είχαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκρών» τόνισε. «Σε ό,τι αφορά στην ανοσία της αγέλης, αναμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού. Σε ένα θετικό σενάριο. Χωρίς μέτρα οι νεκροί στη χώρα μας θα έφθαναν από δέκα χιλιάδες θα έφταναν έως μισό εκατομμύριο» πρόσθεσε.

«Τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα» εξήγησε ο καθηγητής αναφερόμενος στον σταθερό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα. Εκτίμησε δε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας το προσεχές διάστημα «θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα μέχρι να κάνει τον κύκλο του ο ιός και να αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα». Αναφορικά με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας τόνισε: «Σκοπός είναι να περιοριστούν οι ασθενείς σπίτι τους. Εκεί, θα μεταδώσουν τον ιό στην οικογένειά τους, όμως η μετάδοση θα σταματήσει εκεί».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...