Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κορωνοϊός | Το εξώφυλλο-γροθιά στο στομάχι (εικόνα)

Κορωνοϊός | Το εξώφυλλο-γροθιά στο στομάχι (εικόνα)

Με ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο κυκλοφόρησε το περιοδικό «New Yorker».

Οι ΗΠΑ πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού με περισσότερους από τρεις χιλιάδες νεκρούς και πάνω από 160 χιλιάδες κρούσματα. Ήδη η χώρα έχει ξεπεράσει σε νεκρούς την Κίνα μέσα σε λίγες μέρες ενώ εδώ και λίγα 24ωρα είναι η πρώτη σε κρούσματα.

Το εξώφυλλο του περιοδικού είναι αφιερωμένο στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που αποτελούν τους ήρωες στον πόλεμο με τον «αόρατο εχθρό» όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι ηγέτες στον κόσμο. Το εξώφυλλο παρουσιάζει μία γιατρό να μιλάει μέσω βίντεοκλησης με τον σύζυγο και τα παιδιά της.

Μπροστά της, στο νοσοκομείο επικρατεί το χάος με τους συναδέλφους της και τους νοσοκόμους να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τα δεκάδες περιστατικά. Το σκίτσο έχει την υπογραφή του Chris Ware.

Ο ίδιος εξήγησε με λίγα λόγια το σκεπτικό του πίσω από την εικόνα αυτή.

«Την ώρα που μερικοί από εμάς ανησυχούμε για το τι έχει να μας δείξει το Netflix, ένας μεγάλος αριθμός άρθρων, εκθέσεων και συνεντεύξεων με τους γιατρούς, μας δείχνουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν αυτοί οι άνθρωποι τις επόμενες εβδομάδες. Τα νοσοκομεία είναι σχεδόν δεδομένο πως θα γεμίσουν με ασθενείς. Αλληλέγγυοι συμπολίτες μας ράβουν στα σπίτια τους μάσκες για να “καλύψουν” την έλλειψη υλικών. Οι ίδιοι οι γιατροί απομονώνονται στα σπίτια τους για να μη μολύνουν τις οικογένειές τους. Όλα αυτά μοιάζουν με λεπτομέρειες σε ένα σενάριο σκοτεινής ταινίας. Σε τι είδους εφιάλτη θα ξυπνήσουμε;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

https://instanews.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...