Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κινητές Ομάδες Υγείας για τον κορωνοϊό - "Ανοίγουν" 1.000 θέσεις Δ.Ε.!

Κινητές Ομάδες Υγείας για τον κορωνοϊό - "Ανοίγουν" 1.000 θέσεις Δ.Ε.!

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη σύσταση ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού μέσω  της υλοποίησης της πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για κατ' οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού COVID- 19.

Το φυσικό αντικείμενο της εν λόγω πράξης ειδικότερα, αφορά σε:

α) Δημιουργία και λειτουργία πεντακοσίων (500) ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορωνοϊού COVID-19 κατ΄οίκον υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Έλεγχοι θα γίνονται και στην Αρκαδία, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

β) Μίσθωση έως πεντακοσίων (500) οχημάτων και προμήθεια καυσίμων για τις μετακινήσεις των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

γ) Προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας για τα μέλη των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

δ) Προμήθεια και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού.

ε) Προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης των συμβάντων των ΚΟΜΥ, Ειδικού Σκοπού.

στ) Εκπαίδευση δύο χιλιάδων (2.000) νέων επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ και χιλίων (1.000) μελών ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

ζ) Ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των κλήσεων για τους σκοπούς των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού με υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό εκατό (100) νέων στελεχών, το οποίο θα εκπαιδευτεί για τον σκοπό αυτό.

η) Αξιολόγηση της δράσης. Η αξιολόγηση της εμπειρίας που αποκτήθηκε από τη δράση, όσον αφορά στις διαδικασίες, στην επίτευξη των στόχων και σε ειδικές

ανάγκες που αφορούν σε προσωπικό, θα εξετάσει ποια στοιχεία μπορούν να συμπεριληφθούν και με ποια μορφή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

θ) Συνδρομή τεχνικού συμβούλου για την αρωγή του ΕΟΔΥ στις διαδικασίες πρόσληψης και διαχείρισης του προσωπικού της εν λόγω δράσης.

Συνιστώνται συνολικά πεντακόσιες (500) Κ.ΟΜ.Υ. Ειδικού Σκοπού ως πρωτοβάθμιες μονάδες παροχής φροντίδων υγείας, οι οποίες εντάσσονται λειτουργικά στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), με ημερομηνία έναρξης λειτουργίας τους την 8η Απριλίου 2020 (8.4.2020). Οι περιοχές δραστηριοποίησής τους στην Επικράτεια προσδιορίζονται από τον ΕΟΔΥ ως φορέα υλοποίησης σύμφωνα με τη στρατηγική των ελέγχων και με κριτήριο την έμφαση που πρέπει να προσδίδεται σε τοπικούς ελέγχους συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών. Επιμέρους σημεία αυξημένης δραστηριοποίησης εντός της ελληνικής Επικράτειας μπορεί να προσδιορίζονται ειδικότερα από τον ΕΟΔΥ ως φορέα υλοποίησης, σύμφωνα με τη στρατηγική και τα κριτήρια του προηγούμενου εδαφίου, ανάλογα με τις ανάγκες κατά την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι συνιστώμενες ΚΟΜΥ εντάσσονται στο δίκτυο της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και διασυνδέονται μέσω της Πρωτοβάθμιας φροντίδας και με άλλες οργανικές μονάδες παροχής υγείας. Ως επόπτης κάθε ΚΟΜΥ ορίζεται ένας ιατρός της οικείας ΤΟΜΥ είτε, σε περίπτωση έλλειψης, ιατρός της οικείας ΔΥΠΕ στην οποία η οικεία ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού δραστηριοποιείται. Κάθε ΚΟΜΥ αποτελείται από κλιμάκιο τουλάχιστον δύο ατόμων: τουλάχιστον έναν νοσηλευτή και έναν οδηγό.

Η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού διενεργείται από τον ΕΟΔΥ ως φορέα υλοποίησης. Ειδικότερα, προσλαμβάνονται, με απόλυτη σειρά χρονικής προτεραιότητας αίτησης, συνολικά οι ακόλουθες ειδικότητες:

Α) πεντακόσιες (500) θέσεις ΔΕ νοσηλευτών για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

Β) πεντακόσιες (500) θέσεις ΔΕ φυσικών προσώπων με δίπλωμα οδήγησης για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

Γ) εκατό (100) θέσεις ΠΕ διοικητικού για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ.

Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διαρκείας τριών (3) μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο. Το προσλαμβανόμενο προσωπικό θα αμείβεται σύμφωνα με τις διατάξεις του κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (A’ 176).

Οι προσλήψεις διενεργούνται κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον ΕΟΔΥ, ως φορέα υλοποίησης. Η πρόσκληση αναρτάται στον επίσημο ιστότοπο του ΕΟΔΥ και στο κατάστημα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας ημέρας και μέχρι πλήρωσης όλων των θέσεων εργασίας. Στην πρόσκληση αναφέρεται υποχρεωτικά ο συνολικός αριθμός των θέσεων, η κατανομή τους ανά κατηγορία και κλάδο, τα απαιτούμενα προσόντα και δικαιολογητικά των υποψηφίων, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όπως ορίζεται στην οικεία προκήρυξη, μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Ο ΕΟΔΥ προβαίνει άμεσα στην πρόσληψη των επιλεγέντων κατά σειρά υποβολής αίτησης, χωρίς να προβλέπεται διαδικασία υποβολής ενστάσεων μέχρι πλήρωσης όλων των θέσεων εργασίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...