Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας | Νέα ανακοίνωση για την ανάγκη να ενισχυθεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας | Νέα ανακοίνωση για την ανάγκη να ενισχυθεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Οι Επιστημονικά και Διοικητικά υπεύθυνοι των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών του ΕΣΥ, προχώρησαν στις 11-05-2020 σε διαμαρτυρία προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τις απαιτούμενες σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Τμημάτων αυτών. Το Τμήμα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, λαμβάνοντας γνώση του περιστατικού αυτού, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση τη στήριξη του στους αγώνες για την παροχή φροντίδας υγείας για τα επείγοντα περιστατικά, με την αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και τη επαρκή στελέχωση τους.

 

Τα αιτήματα για τη λειτουργία των τμημάτων αυτών είναι τα εξής :

  1. Άμεση επίλυση του προβλήματος της μη εξέλιξης των ιατρών κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σήμερα στο ΤΕΠ, όπως οι υπόλοιποι Ιατροί του ΕΣΥ
    2. Διευκολύνσεις στους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν στα ΤΕΠ για εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική εφ’ όσον το επιθυμούν.
  2. Σε όσους Διευθυντές ΤΕΠ το επιθυμούν να τους αποδοθεί η εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική.
  3. Αναγνώριση των ιατρών ΕΣΥ που κατέλαβαν οργανική θέση σε βαθμό Διευθυντή, με ανοιχτή προκήρυξη και κρίση, ως συντονιστών διευθυντών ΕΣΥ.
    5. Οι ιατροί κλάδου ΕΣΥ που διορίζονται στο ΤΕΠ πρέπει να παραμένουν στο ΤΕΠ και να είναι αμετακίνητοι για τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.
    6. Ορισμός του μέγιστου εργασιακού βίου ενός ιατρού ή νοσηλευτή στο ΤΕΠ και πρόβλεψη για την μελλοντική του αξιοποίηση.
    7. Ορισμός του μέγιστου χρονικού διαστήματος συνεχούς εργασίας με φυσική παρουσία ενός ιατρού ή νοσηλευτή στο ΤΕΠ.
    8. Ορισμός του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των ΤΕΠ των Νοσοκομείων και η διασύνδεση τους με τις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
    9. Σαφές καθηκοντολόγιο ιατρών ΤΕΠ.
    10. Σαφές καθηκοντολόγιο νοσηλευτών ΤΕΠ.
    11. Σαφής διαδικασία δικαιωμάτων παραπομπής ασθενών και εισαγωγής ασθενών από ιατρούς του ΤΕΠ προς τμήματα του Νοσοκομείου.
    12. Δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας τόσο από επαγγελματική έκθεση όσο και από περιστατικά βίας.
    13. Επικαιροποίηση των οργανισμών των Νοσοκομείων με ένταξη του ΤΕΠ και του τομέα διατμηματικών τμημάτων όπου δεν υπάρχει.
    14. Επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων συνεργασίας του ΤΕΠ με το ΕΚΑΒ- ΚΕΠΥ.
    15. Καθορισμός του ελάχιστα απαιτούμενου αριθμού ιατρών και νοσηλευτών ανά προσερχόμενους ασθενείς στο ΤΕΠ και επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ.

 

Το Τμήμα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας στηρίζει την ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών του ΕΣΥ με Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό και εξοπλισμό προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματική λειτουργία αυτών στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...