Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καθηγητής Κούβελας στο Mega: "Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα χρειαστεί μια τριετία" (vd)

Καθηγητής Κούβελας στο Mega: "Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα χρειαστεί μια τριετία" (vd)

Για τις εξελίξεις γύρω από τον παγκόσμιο αγώνα δρόμου για το εμβόλιο μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ.

Όπως είπε ο κ. Κούβελας, βγαίνουν διαφορες ανακοινώσεις αλλά μέχρι να υπάρξει αδειοδοτημένο προϊόν που θα βγεί στην αγορά είμαστε σε αναμονή. 

Ο κ. Κούβελας εξήγησε ποια είναι η διαδικασία τύπου «fast track» για επιταχυνόμενες (accelerated) διαδικασίες για δοκιμές για το εμβόλιο και τόνισε ότι ακόμη και αυτές οι γρήγορες διαδικασίες απαιτούν περίπου ένα χρόνο.

Επίσης, στη συνέχεια, για να βγεί στην παραγωγή σε ικανοποιητικές ποσότητες το εμβόλιο πρέπει, όπως είπε, να βγει σε αρχική φάση σε περίπου 5-6 εκατομμύρια δόσεις. «Για να γίνει αυτό απαιτείται ένα εξάμηνο έως ένας χρόνος, τουλάχιστον». Συνεπώς, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μετά το 2022. 

«Για να φθάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα θέλουμε μια τριετία» είπε χαρακτηριστικά.

Άμεση λύση συνεπώς, δεν μπορεί να δοθεί και μέχρι τότε πρέπει να δώσουμε σημασία στην αγωγή υγείας και την τήρηση των μέτρων υγιεινής - μάσκες, πλύσιμο χεριών.

Για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού είπε πως από τη στιγμή που τα κρούσματα παγκοσμίως δεν έχουν σταματήσει «δεν μιλάμε για δεύτερο κύμα αλλά για παλίρροια στην οποία είμαστε μέσα.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...