Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπασταματάκης για Κινεζικές μάσκες: "Γίνονται ποιοτικοί έλεγχοι; Γιατροί και νοσηλευτές υποφέρουμε από φλεγμονές και αλλεργικές αντιδράσεις πίσω από τα ωτικά πτερύγια"

Παπασταματάκης για Κινεζικές μάσκες: "Γίνονται ποιοτικοί έλεγχοι; Γιατροί και νοσηλευτές υποφέρουμε από φλεγμονές και αλλεργικές αντιδράσεις πίσω από τα ωτικά πτερύγια"

Σε μία πολύ σοβαρή δημόσια τοποθέτηση προχώρησε ο Χειρουργός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης, αναφορικά με τις μάσκες από την Κίνα.

Μέσα από το docmed.gr, ναι μεν τάχθηκε υπέρ της χρήσης μασκών, ζήτησε όμως ποιοτικούς ελέγχους στις μάσκες από την Κίνα, αναφέροντας ότι το προσωπικό των Νοσοκομείων παρουσιάζει από φλεγόμενες και αλλεργικές αντιδράσεις.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗ

 

"Είμαι υπέρμαχος της χρήσης προστατευτικών μασκών σε κλειστούς χώρους αν και αυτό δεν σε προστατεύει απολύτως, καθόσον ως γνωστόν πύλη εισόδου για τον κορωναϊό εκτός από την αναπνευστική οδό αποτελούν  και οι οφθαλμοί (οφθαλμικός βλεννογόνος). Συνεπώς  καλύτερη και ασφαλέστερη  προστασία παρέχετε από τον συνδυασμό προστατευτικής μάσκας για το αναπνευστικό(μύτη) και προστατευτικού πλαστικού τζαμιού για τα μάτια.

Σε περιβάλλον υψηλής υιικής φόρτισης με κορωναϊό η μάσκα μόνη της η το προστατευτικό πλαστικό τζάμι μόνο του, δεν σε προστατεύουν  επαρκώς, ξεκάθαρες κουβέντες.

Πάμε τώρα και στις Κινέζικες μάσκες προστασίας του αναπνευστικού που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα. Γίνεται ποιοτικός έλεγχος των υλικών παρασκευής των;

Κάνω συνεχή χρήση της μάσκας εγώ συνάδελφοί μου και νοσηλευτικό προσωπικό. Όλοι υποφέρουμε από φλεγμονές και αλλεργικές αντιδράσεις πίσω από τα ωτικά πτερύγια εκεί που στερεώνονται τα λαστιχάκια της μάσκας. Τυχαίο δεν νομίζω. Επαναλαμβάνω λοιπόν. Γίνεται ποιοτικός έλεγχος των υλικών παρασκευής των κινέζικων μασκών;

Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός

Υ.Γ. Το κουτιά με τις μάσκες φέρουν σήμανση CE αλλά αυτό δεν τα απαλλάσσει από τα προβλήματα που δημιουργούν

Η σήμανση CE δείχνει ότι ένα προϊόν έχει ελεγχθεί από τον ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ  και θεωρείται ότι πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Είναι υποχρεωτική για τα προϊόντα που κατασκευάζονται οπουδήποτε στον κόσμο και στη συνέχεια διατίθενται στην αγορά της Ε.Ε. και όχι ότι έχει και την έγκριση της Ε.Ε."

2 σχόλια

  • ΜΑΡΥ
    ΜΑΡΥ Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 11:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Προσωπικά δεν εκπλήσσομαι καθόλου! Ποιο ή τι προιόν made in PRC βγήκε ποτέ αξιόπιστο!...!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 15:21 Σύνδεσμος σχολίου

    OTAN ME TO KALO PAREIS SYNTAJH UA CHSOYME DYO ARNIA NA TO GLENTHSOYME

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...